PYD’den Güney hükümetine: Sorumluluğunu yerine getir!

Dün Süleymaniye’de katledilen PKK’li Yasin Bulut için açıklama yapan PYD, katillerin yakalanması için Başûr hükümetinin sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

Dün tedavi için bulunduğu Süleymaniye’de katledilen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut (Şükrü Serhad) katili halen bulunmuş değil.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, yayınladığı yazılı bir açıklama ile, Güney Kürdistan hükümetini sorumluluğa davet etti.

PYD’nin açıklaması şöyle:

“Türk devleti tarafından Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne yapılan bu tür insanlık dışı saldırılar, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı arttırmaktadır. PYD Genel Meclisi olarak Yasin Bulut’un Başûrê Kurdistan topraklarında Türk MİT’i tarafından katledilmesini şiddetle kınıyoruz. Başûr hükümetinin bu kirli olay karşısında sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunuyoruz. Yasin Bulut’un yarım bıraktığı mücadeleyi sonuna kadar götürme sözü veriyoruz. Kürdistan’daki demokratik güçlerin Türk devletinin işlediği bu suçlara karşı harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyoruz.”