Sarısaç: Kürdistan'da ayrı bir hukuk var!

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, "Kürdistan'da ayrı bir hukuk var" dedi.

Van’da günlerdir kendisini takip eden bir aracı ve içerisindeki şahısları dün cep telefonuyla görüntüleyip teşhir eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Murat Sarısaç, iktidar medyasının yaşananları manipüle etme çabaları ve yaşananları anlattı. Van Valiliği'nin aracından zorla çıkarılarak gözaltına alınan Parti Meclisi Üyesi Yunus Durdu için yaptığı "Örgüte eleman kazandıran kişiler gözaltına alındı" şeklindeki açıklamaya atıfta bulunan Sarısaç, "Evet, Yunus Durdu partimize eleman kazandırıyor. PM olması itibarıyla Yunus Durdu'nun görevi zaten HDP'nin güçlenmesini sağlamak ve üye sayısını arttırmak" dedi.

'CEZAİ KARŞILIĞININ OLMADIĞINI BİLİYORLAR'

Sarısaç, Durdu'nun partinin resmi bir üyesi ve çalışanı olduğunu, kendisiyle kentte yaptıkları tüm etkinleri partinin resmi hesaplarında yayımladıklarını belirtti. Sarısaç, "Bu zulüm her gün bu halka uygulanıyor. Kürdistan'da Kürtlerle ilgili ayrı bir hukuk var ve bu hukuk işte böyle pervasızca kendisini gösteriyor. Çünkü bu kişiler burada yaptıkları tüm zulümleri mubah görüyorlar ve bunun açıkçası bir cezai karşılığının da olmadığını iyi biliyorlar" dedi.
Sarısaç, "Çektiğim görüntülerle olayın açığa çıkmasından sonra devlet bu durumu manipüle etme, bunun üzerinden başka bir algı yaratmaya çalıştı" diye belirtti.

'AKP'NİN HALKA YAKLAŞIMI BU'

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, "AKP'nin bu yaklaşımı sadece PM üyeleri, halka ve milletvekillerine değil, topyekûn bu halkın tüm değerlerine yaklaşım biçimidir" diye konuştu.