Stuttgart’ta Kürt siyasetçilerin duruşması devam ediyor

Almanya’nın Stuttgart kentindeki Stamheim cezaevinde görülen 3’ü tutuklu 2’tutuksuz yargılanan Kürtlerin duruşması devam ediyor.

Veysel S., Agit K., Özkan T. ve tutuksuz yargılanan Cihan A., Evrim A. hakkında açılan davanın 36 ve 37. duruşmaları Perşembe ve Cuma günü sabah saat 09:00’da Stammheim Cezaevi salonunda görüldü.

Sabahki, oturumda avukatlar Rıdvan Ö’nün duruşmaya katılmamasını doğru bulmayarak mahkeme heyetine yazılı bir dilekçe vererek itirazda bulundu.

Daha sonra Forst kentinde, Rıdvan Ö.’nün kaldığı kampın yöneticilerinden Frau Schüsler tanık olarak dinlendi.

Mahkeme heyetinin Schüsler’e Rıdvan Ö., ile ilgili kampta kaldığı dönemdeki gözlemleri ve kendisiyle olan ilişkilerin nasıl olduğu ve neleri paylaştığı yönünde sorular sordu. Yargılanan Kürtlerin avukatları da sorular sordu.

Sorulara cevap veren Schüsler, Rıdvan Ö’nün PKK’den 3.000 Euro maaş aldığını söylediğini belirtti. Daha sonra Rıdvan Ö’nün eşinin boşanmak istediğini ve bundan dolayı kendisiyle bir görüşme talep ettiğini açıkladı.

Hatta bir keresinde Rıdvan Ö’nün eşinin sinir krizi geçirdiğini ve bundan dolayı ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirten Schüsler Rıdvan Ö., eşinin sigorta kartını üzerinde taşıdığını sözlerine ekledi. Frau Schüsler, buna bir türlü anlam veremediğini de vurguladı. Rıdvan Ö.’nün bir keresinde “Ben Türkiye’ye gidiyorum ve sizinle vedalaşmaya geldim” dediğini de sözlerine ekledi.

Özkan T.’nin avukatı Von der Beres, Frau Schüsler’e “Rıdvan Ö., size, ‘ben 3.000 Euro aylık maaş alıyorum’ dediğinde siz herhangi bir işlem başlatınız mı? sorusu üzerine Frau Schüsler şunları söyledi: “Hayır yapmadık, çünkü bazen birçok hikaye anlatırdı ve bunların hiçbir inandırıcılığı yoktu, ciddiye almadık.”

Cuma günkü duruşmada ise, Özkan T.’nin avukatı mahkeme heyetine Özkan T’nin tutuksuz yargılanmak üzere başvuruda bulundu. Mahkeme haftaya perşembe ve cuma gününe ertelendi.