Tanış ve Deniz anıldı: Fail Levent Ersöz

HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz, kaybedilişlerinin yıl dönümünde anıldı. Anmada, failin Jandarma Komutanı Levent Ersöz olduğu belirtildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde 25 Ocak 2001 tarihinde çağrıldıkları İlçe Jandarma Komutanlığı’na gittikten sonra bir daha kendilerinden haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz anıldı.
HDP Silopi İlçe Örgütü binasındaki anma etkinliğin Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, aileler ve çok sayıda partili katıldı.

'YARGI DOSYAYI KAPATMAYA ÇALIŞTI'

Babası Ebubekir kaybedildiğin henüz 5 yaşında olan Ceylan Deniz, '90'lı yıllarda JİTEM gibi yapılanmaların Kürt halkına uyguladığı zulüm ve baskıya değindi. Deniz, “Bu baskı ve zulmün temsilcilerinden olan dönemin Şırnak İl Jandarma Komutanı Levent Ersöz’ün tehditleri ve bizzat emri ile HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve HADEP Silopi İlçe yöneticisi Ebubekir Deniz tarihinde gözaltına alındı" diye belirtti.
Yargının söz konusu olayı kapatmaya çalıştığına dikkati çeken Deniz, "Sorumlular yargılanana, bir mezarımız olana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

'ERSÖZ BİZİ TEHDİT ETTİ'

Ardından konuşan Tanış’ın babası Şuayip Tanış da "Bizim faillerimiz dönemin Komutanı Levent Ersöz’dür. Bizi 3 defa ölümle tehdit etti. 2 defa yüz yüze, bir defa da telefonla arayarak tehdit etmiştir" diye konuştu.
Milletvekili Hasan Özgüneş de AKP-MHP iktidarına, "ANAP, DYP, DP nasıl tarihten silindiyse siz de yarın silineceksiniz" diye seslendi.