Temelli: Erdoğan'ı tarihin çöplüğüne atacağız!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Şimdi demokrasi ittifakı zamanı. Erdoğan'ı tarihin çöplüğüne atacağız" dedi. Temelli, "Bekçilerle mahallelerde terör estirecekler" uyarısında bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Muş İl Kongresinde konuştu.

'KARARLI ADIMLAR ATACAĞIZ'

Temelli'nin konuşmasından satır başları şöyle:
"Şimdi Büyük Kongremize bu mücadele kararlılığımızı taşıyacağız. Ankara'da on binler yan yana gelecek HDP'nin direnişini ortaya koyacak.
Ama artık sadece direnmek değil, Büyük Kongremizle beraber o büyük iktidar yürüyüşünü, Türkiye halklarının özlemini hayata geçirmek için kararlı adımı hep birlikte atacağız. Türkiye halklarının umudu budur, beklentisi budur. Artık bu ceberut iktidardan, bu faşist iktidardan, bu zihniyetten kurtulma zamanı gelmiştir. Bu yüzden biz HDP’liler 7/24 çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi değiştireceğiz, Ortadoğu'yu değiştireceğiz, dünyayı değiştireceğiz.

'ERDOĞAN'I DA TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATACAĞIZ!'

Evet, dünya değişiyor dönüşüyor, otoriter  rejimler, barbarlar diktatör heveslileri hâlâ tutunmaya çalışıyorlar. Bu, nafile bir çabadır. Hepsini tarihin çöplüğüne süpürüp atacağız. Başta da Erdoğan’ı.

'ŞİMDİ DEMOKRASİ İTTİFAKI ZAMANI'

Şimdi demokrasi ittifakı zamanı. Bu gidişatı durduracak olan şey bir demokrasi ittifakıdır. Neden mi, çünkü herkes bu iktidardan muzdarip, herkes itirazını dile getiriyor, herkes değişim istiyor. Bu nasıl olacak; demokrasi ittifakı ile olacak. Farklı yerlerdeki tüm mücadeleleri bu siyasetle bu özlemle buluşturacağız. Bu mücadele zemininde yan yana geleceğiz mücadelemizi örgütleyeceğiz demokrasi ittifakını ayağa kaldıracağız. İktidara öyle yürüyeceğiz.

'BEKÇİLERLE TERÖR ESTİRECEKLER'

Elindeki şiddet mekanizmaları yetmemiş şimdi koruculuğu modernize ediyor, kentlere taşıyor, bekçiliği getiriyor. Bekçilerin beline silah takacak, mahallelerde terör estirecekler. Tıpkı korucuların Kürdistan’da estirdiği terör gibi, bu terörü kentlere, mahallelere, sokaklara taşıyacaklar. Çünkü Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi zorba sistemidir. Bu zorba sistemi, sözde kolluk gücü özde paramiliter güçlerle ayakta tutmaya çalışacak. O yüzden bu sistem yıkılmalıdır. O yüzden yerel demokrasi ile güçlendirilmiş parlamenter sisteme bir an önce geçilmelidir. Eğer bunu başaramazsak bu zorbalık her yeri kaplamaya devam edecek. O yüzden yeni bir iktidara ihtiyaç var, HDP iktidarına ihtiyaç var.

'EN BÜYÜK ADALETSİZLİK TECRİT'

En büyük adaletsizlik tecrittir. Bu ülkede mutlak tecrit var. Tecridin olduğu yerde adaleti var etmek mümkün değildir, adaletten bahsetmek mümkün değildir. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit bir hukuk sistemidir. Bu hukuk sistemi; hukuk devletini, insan haklarını, temel hakları yok sayan OHAL’in hukuk sistemidir. Bütün referansını tecritten alır. O yüzden de tecrit son bulmalıdır. Tecrit son bulmadığı sürece bu ülkede insan hakları daha kötüye gidecektir. Zaten öyle olmadı mı? Son 5 yıla bakın.
Bunlar insanların ekmeğine, aşına çökmüş bir iktidardır. Tüm kaynakları Saray’ın saadeti için, yandaş müteahhitleri için harcarlar. Şu Muş Devlet Hastanesine gidin bir tane uzman doktor bulamazsınız. Nerede bu sağlığa ayrılan kaynaklar; şehir hastanelerinde yani betonlarda. Ülkenin zenginliklerini yanlış ellerden kurtarıp halka verme zamanıdır.
Deprem vergilerini felaketlere hazırlanmak yerine felaketleri büyütecek şekilde kullanmışlar.

'FİLİSTİNLİLERE KARŞI DUVARLAR TÜRKİYE'NİN ÇİMENTOSUYLA ÖRÜLÜYOR'

Şimdi Filistin halkına sahip çıktılar. Bu konuda da ahkam kesiyorlar. Biliyor musunuz, İsrail devleti Filistinlileri gettolara mahkum ediyor, duvarların içinde yaşamaya mahkûm ediyor. Büyük büyük duvarlar örüyor. Hani bizim sınıra örülen duvarlar var ya ondan da yüksek duvarlar örüyorlar. Filistin halkı o duvarların arkasında aç, yoksul, İsrail devletinin şiddetine maruz kalıyor. O betonlar nasıl örülüyor derseniz Türkiye’de giden çimento ile örülüyor. AKP iktidarı döneminde İsrail ile ticaret hacmi 10 kat artmış.

'İDLİB'DE YAŞANANLARIN MÜSEBBİBİ...'

Suriye’de, Serêkaniyê’de, Efrîn'de yapılan tüm vahşet ortada. İdlib meselesi şimdi önümüzde. İdlib için  gözyaşı döküyor. Kim müsebbibi? El Nusra'yı kim destekledi? IŞİD çetelerini kim destekledi? O çetelerden ÖSO’ları, SMO’ları kim yarattı? Böyle dış politika olmaz."