TUAY-DER, uluslararası komployu kınadı

15 Şubat Komplosu'nu kınayan TUAY-DER, İmralı tecridiyle suç işlendiğini belirtti. TUAY-DER, "Tecridin ülke ve uluslararası hukukta suç olduğunu biliyor ve tecride bir an önce son verilmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıl dönümünde, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Amed Şubesi basın açıklaması yaptı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Örgütü, 78'liler Derneği, Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEDYA-DER), HDP Gençlik Meclisi üyeleri ve tutsak yakınları katıldı. Açıklamayı TUAY-DER Şube Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel okudu.

'ÖCALAN KOMPLOYU BOŞA ÇIKARDI'

Güzel, "Komplonun amaçlarından biri olan faşizmin tırmandırılması, Türk ve Kürt halkının çatışmalı bir ortama sürüklenmesiydi. Ancak Sayın Abdullah Öcalan'ın gladyo örgütlere karşı halkların kardeşliğini savunan sağduyulu yaklaşımı ve çözüm arayışları tüm amaçları boşa çıkartmıştır" dedi.
Açıklamada, "Tecrit İmralı başta olmak üzere tüm cezaevlerine yayıldı, hasta tutsaklar tedavi edilmedi" denildi.

'ULUSAL VE ULUSLARARASI HUKUK ÇİĞNENİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Sayın Öcalan ile görüşmelerin derhal başlamasını, cezaevlerinde uygulanan baskıların son bulmasını istiyoruz. Tecridin ülke ve uluslararası hukukta suç olduğunu biliyor ve tecride bir an önce son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Tecridi kaldırın, ölümleri durdurun. Tecrit insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Sayın Öcalan ve siyasi tutsaklara özgürlük!"