‘Ulusal birlik görüşmeleri tüm halkların çıkarınadır’

PYNK, ulusal birlik için verilen çabaların tüm halkların çıkarına olduğunu, amaçlarının halkların kardeşliği ve demokratik bir Suriye’nin inşasını sağlamak olduğunu söyledi.

16 Haziran’da ENKS ile gerçekleşen ulusal birlik toplantılarına ilişkin açıklama yapan Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), ulusal birlik çalışmalarının Suriye’deki tüm halkların çıkarına olduğunu belirtti. PYNK açıklamasında, amaçlarının demokratik bir Suriye’nin inşası olduğunu söyledi.

Açıklamada şunlar belirtildi: “16 Haziran günü PYNK ve ENKS arasında 2014 Duhok anlaşmasını temel alan bir dizi görüşmeler gerçekleşti. Görüşmeler neticesinde varılan mutabakat Kürt halkının ulusal birliği adına önemli adımlardı. Birçok temel konuda varılan anlaşma ortak siyasi çerçeve çıkarılmasına vesile oldu. Ulusal birliğin temel amaçlarından biri demokratik bir Suriye inşa edilirken Kürtlerin anayasal haklarına kavuşmasıdır. Yeni Suriye inşa edilirken Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararının temel alınması gerekiyor.

PYNK olarak Suriye’de yaşayan Kürtlerin sesini tek ses yapmak için uğraşıyoruz. Bu çabamız Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan tüm halkların çıkarınadır. Bu topraklarda birlikte yaşayan tüm halkların bu çabalara destek vermesi gerekiyor.

Kürt halkı, halkların birliğini Suriye krizinden çıkışının çözümü olarak görmektedir. Aynı zamanda tüm halklar için demokratik bir Suriye’nin kurulması için mücadele etmektedir. Demokratik ulus perspektifi etrafında Kürt, Arap ve diğer halklar birbirine kenetlenirse demokratik ulus projesi daha da güçlenecektir.

Bu nedenle PYNK olarak halkların kardeşliği projelerine her zaman destek verdik. Kürt siyasi çevreleri arasında yapılan birlik çalışmaları da halkların kardeşliğine hizmet etmektedir. Ulusal birliğin başarıya ulaşması halkların kardeşliği çabalarımızın da başarıya ulaşmasıdır.

Suriye’de tüm çabamız Suriye’deki Kürt sorununu demokratik yollarla ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak çözmektir. Tüm konularda bölge halklarıyla birlikte mücadele ettik. Suriye’deki krizi kendine fırsat görenlere asla destek çıkmadık. Suriye’nin çıkarı için sürekli çalıştık. Suriye halklarının da bu nedenlerle adalet ve halkların kardeşliği için her daim mücadele etmesi gerekiyor.”