Van’da ‘Yıkılacak Duvarlar’ kitabı için imza etkinliği

HDP eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın cezaevinde kaleme aldığı “Yıkılacak Duvarlar” adlı kitabı için Van'da düzenlenen imza etkinliğine katılan HDP Milletvekili Sezai Temelli, "Bu kitap Figen’in sesidir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ’ın rehin tutulduğu Kandıra F Tipi Cezaevi’nde kaleme aldığı "Yıkılacak Duvarlar" adlı şiir kitabı için Van’daki Lilav Kitabevi’nde imza etkinliği düzenlendi.

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’nin imzacı olarak katıldığı etkinliğe ilgi yoğun oldu.

Etkinlikle konuşan Temelli, “Faşizm korktuğu için bu sesleri kısıyor. Kısabilir mi? Asla, bu kitap Figen’in sesidir” dedi.

“Figen Başkan ile uzun soluklu bir mücadelenin yol arkadaşıyız. Bugün haksız ve hukuksuz yere 4 yıldır cezaevinde. Bir siyasi tutsak olarak cezaevinde. Arkadaşlarımızın bir suçu yok, barış sevdaları var” diyen Temelli şunları söyledi: “Demokrasi sevdaları var. Bu ceberut iktidar, barışa ve demokrasiye düşman olduğu için bizim yoldaşlarımız, arkadaşlarımız, sevgili başkanlarımız cezaevlerinde. Her türlü zulüm, şiddet, baskı, düşmanlık ve nefret suçu devam ediyor. Sanıyorlar ki bizleri cezaevlerine atıklarında bu mücadele bitecek, tam tersine. 4 yıldır sevgili Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken cezaevinde. Mücadele hiç düştü mü? Azaldı mı? Tam tersine daha da büyüdü. Bu mücadeleyi bu tutsak arkadaşlarımız büyüttü.”

Yüksekdağ’ın “devrimci ve kararlı mücadelesiyle ‘yıkılacak duvarlar” dediğini söyleyen Temelli, “Sadece cezaevlerinin duvarlarını değil, bizleri çevreleyen bütün duvarları yıkacağız. Barışı var edene kadar bu mücadele devam edecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.