YJA Star gerillası Hatice Ay sloganlarla uğurlandı

Dicle’de şehit düşen YJA Star gerillası Hatice Ay’ın cenazesi, ATK'den alınarak, götürüldüğü köyünde “Şehîd namirin” sloganıyla toprağa verildi.

Amed’in Dicle ilçesi kırsalında 19 Eylül’de şehit düşen YJA Star gerillalarıAliye Kiye, Hacer Sucin ve Hatice Ay’ın cenazeleri, teşhis edilmesine rağmen Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda (ATK) bekletilerek ailelere verilmedi. Bunun üzerine Hatice Ay’ın annesi Hidayet ve abisi Ayetullah Ay, cenazeyi almak Diyarbakır Adliyesi önünde Adalet Nöbeti başlattı. Ailenin direnişi sonucunda Ay’ın cenazesi dün gece saatlerin yapılan işlemlerin ardından aileye teslim edildi. 

Hatice Ay’ın cenazesi, Diyarbakır ATK’den alınarak, konvoy eşliğinde memleketi Amed’in Kulp ilçesine bağlı Hewrê Mahallesi’ne getirildi. Ay için köyünde yapılan cenaze törenine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Remziye Tosun ve Gülistan Kılıç Koçyiğit ile yöneticiler, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) üye ve yöneticileri de katıldı. 

Dini vecibeleri yerine getirilen Ay’ın cenazesi, “Şehîd namirin” sloganları ve zılgıtlarla Qalê Şex Badîn Mezarlığı’nde toprağa verildi.