YPG iki şehidin kimlik bilgilerini açıkladı

YPG Basın ve İrtibat Merkezi, Anti Terör Birlikleri (YAT) üyesi Şevreş Qamişlo’nun bir operasyon sonucunda, Hozan Peyaniş isimli savaşçının da ağır bir hastalık nedeniyle şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın ve İrtibat Merkezi, “Anti Terör Birlikleri (YAT) üyesi Şevreş Qamişlo yoldaşımız, Dêrazor bölgesinde DAİŞ’in gizli hücre yapılanmalarına yönelik gerçekleşen hamlede yaralanıp 27 Haziran 2020 tarihinde şehadete ulaşmıştır. Hozan Peyaniş yoldaşımız, Hesekê kentinde ağır bir hastalık sonucu şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Şevreş yoldaş Rojava’nın Qamişlo kentinde yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. İşgalciliğe ve gericiliğe karşı yürüttüğümüz mücadeleden etkilenerek devrim saflarına katılmıştır. DAİŞ hücrelerine yönelik yürüttüğümüz operasyon ve hamlelerde, geri adım atmaksızın kararlı bir şekilde katılım sergilemiştir. Şevreş yoldaş, üzerine düşen görev ve sorumlulukları büyük bir tutkuyla yerine getirmiştir.

Hozan yoldaş, yurtsever bir ailede doğmuştur. Rojava ve kuzey Suriye devrimine yönelik gerçekleşen saldırılara karşı, seferberlik ruhuyla devrim saflarına katılım sergilemiştir. Hozan yoldaş, yürütülen mücadele içerisinde gazi de olmuştur. Halkımızın özgürlük ve demokrasi temelinde yürüttüğü mücadeleye inanarak, anı anına her türlü saldırılara karşı mücadele yürütmüş ve direniş savaşımıza katılmıştır.”

“Şevreş Qamişlo ve Hozan Peyaniş yoldaşlarımızın şahsınde tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyoruz. Başta aileleri ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” diyen YPG, her iki savaşçının kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

 

Kod Adı: Şevreş Qamişlo

Adı Soyadı: Elî Elî

Ana Adı: Şerîn

Baba Adı: Mihemed

Doğum Yeri: Qamişlo

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor | 27 Haziran 2020

*

Kod Adı: Hozan Peyaniş

Adı Soyadı: Ömer Dinçer

Ana Adı: Siyaset

Baba Adı: Veysi

Şehadet Yeri ve Tarihi: Hesekê | 6 Haziran 2020