YPS’den 4’üncü kuruluş yıldönümü mesajı

Sivil Savunma Birlikleri (Yekîneyên Parastina Sivîl-YPS), dördüncü kuruluş yıldönümünü yazılı bir mesajla kutladı.

YPS Koordinasyonu, “Cizre, Sur, Şırnak, Nusaybin, Gever, Hezex, Farqin, Varto, Silopi, Derik, Wan, Stewre, Kerboran, Şemzinan, Bismil, Siirt ve Rıha Öz Yönetim direnişlerinin doğal gelişimiyle, savaşın içerisinde kendi örgütlülüğünü merkezi bir biçime kavuşarak ilan edilen (Yekîneyên Parastina Sîvîl) YPS’nin 4. yıl dönümü başta Önder APO olmak üzere tüm devrim şehitleri ve kahraman Kürt halkına kutlu olsun” dedi.

Açıklamada, “Kürt halkının özgürlük mücadelesi tarihinde en görkemli direnişlerinden biri olan Öz Yönetim Direnişlerinin 4. Yıl dönümünde öz yönetim direniş şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyor anılarına bağlılığın gereği olarak amaçlarını ve iddialarını gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

YPS Koordinasyonu, mesajında devamla şunları belirtti: “İnsanlık tarihi zalimlere, sömürgecilere, hegomon ve statükocu devletlere karşı demokratik hak ve özgürlüklerini savunan toplumsal direnişlerle doludur. Devletçi- iktidarcı zihniyete karşı halkların özgürlük bilinci sokak, mahalle, köy, kasaba ve şehirlerde gelişerek insanlık tarihini değiştiren devrimlere dönüşmüştür. İşte Bakurê Kürdistan’da gelişen öz yönetim direnişleri de Kürdistan özgülük mücadelesi tarihinde böylesi bir kader belirleyici misyonda gelişmiş ve devrimin zafer sürecini başlatan mücadeleyi geliştirmiştir.

AKP-MHP faşist iktidarının günümüzde çok daha belirgin bir biçimde açığa çıkan soykırımcı, vahşi Türk egemen sınıfının tarihsel ve karakteristik gerçeğini bundan 4 yıl öncesinde geliştirdiği efsanevi direnişle teşhir eden ve ilerlemesini engelleyen öz yönetim direnişlerinin tarihsel anlamı gün itibari ile daha da anlaşılır hale gelmiştir. İnsanlığın başına bela olmuş, sömürgeci, soykırımcı Türk egemen sınıf karakteri ve onun vahşi, barbar AKP-MHP iktidarına karşı görkemli direnişiyle öz yönetim direnişleri bugünümüz için olduğu kadar yarınlarımız için de daha anlamlı hale gelmiştir. Bugün de bu efsanevi öz yönetim direnişlerinin kahraman komutan ve öncüleri olan Çiyagerler, Zeryanlar, Mehmet Tunçlar, Xebatkarlar, Seveler, İslamlar, Çekoların bıraktığı mirası ve onun öz savunma anlayışını bulunduğu sokakta, kasabada, şehirde direnişle koruyarak, onların intikamını alan binlerce genç, kadın ve erkeğin mücadelesi zaferi garantiye aldığının göstergesi olmaktadır.

Öz yönetim inşa ve ilanları Cizre, Sur ve Silopi öz yönetim direnişleriyle başlayıp Nusaybin, Şırnak, Gever Hezex başta olmak üzere neredeyse tüm Bakurê Kürdistan’da yaşanan öz yönetim direnişleriyle zirveye ulaşan destansı mücadeleye dönüşmüştür. Bu mücadele gerilla ile halkın direniş kavşağındaki örgütsel buluşması olmak kadar serhildanlardan raperinlere zafer yürüyüşünün taktik mücadele hattı da olmuştur. Olacaksa bir yaşamın nasıl olması gerektiğinin manifestosu olarak öz yönetim direnişleri hiç kuşku yok ki 5. Yılında da daha derin derslerle anlaşılmayı ve bunun pratik adımlarını gerçekleştirmeyi önümüze görev olarak koymaktadır. Böylesi bir çabanın militanları olarak bu çabayı süreklileştirerek geliştireceğimizi belirtmek istiyoruz.

YPS’nin kuruluşunun 4. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlayarak hiç olmadığı kadar mücadele bayrağını zafere taşıyacak imkan ve fırsatlarını yakaladığımız 5. mücadele yılına girmenin heyecan ve başarı kararlılığını yaşamaktayız. Bu duygularla YPS’nin 4. yıldönümünü bir kez daha tüm Kürdistan halkına kutluyor, öz yönetim direniş şehitlerimiz şahsında tüm şehitleri saygı ve minnetle anıyoruz. YPS’nin 5. mücadele yılında her bakımdan büyümeyi yaşayarak kahraman fedai komutanlarımızın zafer ruhu ile ‘Özgür Önderlik, Özgür Kürdistan’ yolunda direniş savaşımızı yükselteceğimizin sözünü veriyoruz.”