YRK: İran rejimi kapsamlı operasyon başlattı

YRK Komutanlığı, İran rejim güçlerinin Merivan, Çilçeme ile Diwandere'de geniş kapsamlı operasyon başlattığını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Komutanlığı, İran devletinin 18 Haziran tarihinde Sine ve Hemedan'dan Meriwan ile Diwandere'ye güç yığdığını duyurdu.

İran askerlerinin Tewekulan, Agce, Gogce, Nergiselle, Qemçiyan, Deregawan, Kani Temrxan ve Şaqella alanlarında  okul ve camilere yerleştiğini belirten komutanlık, bölgede ayrıca birçok seyyar askeri üs kurulduğunu ve bölgenin halka yasaklandığını açıkladı.

Açıklamada Çilçeme, Dubra ile Sultan'daki yayalarındaki bölge halkının zorla bölgeden uzaklaştırıldığı ve bölgede askeri operasyon başlattığı belirtildi.

KEŞİF UÇUŞU VE BOMBALAMA

Açıklamaya göre, 22 Haziran gecesi 01:00-05:00 saatleri İran güçleri keşif uçakları Meriwan'ın Sultan dağı ile Diwandere'nin Dubra dağları üzerinde keşif uçuşları gerçekleştirdi.

YRK Komutanlığı, açıklamasının devamında, aynı günün sabahında  İran rejim güçlerinin havan, tank, katyuşa ile kobra helikopterleri ile bölgeyi bombaladığını ifade etti.

Daha sonra Gogce köyü çevresinde operasyona başlayan İran güçlerinin Durba ve çevredeki tepelere yerleştiği bilgisi paylaşıldı.

Bölgedeki operasyon devam ediyor.