26 genç kadın gerilla saflarına katıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle 26 genç kadın gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu.

Kurdistan dağlarında bir açıklama yapan 26 genç kadın, “Şehit Bişeng ve Şehit Sara’nın intikamı için önderliğe katıldıklarını” belirtti. 

Kürtçe’nin Sorani lehçesinde ve Türkçe dilinde basın açıklaması yapan genç kadınlar, “Önder Apo’nun Kürtlerin onurunu korumak ve kadın özgürlükçü, demokratik ve ekolojik bir yaşamı tüm halklara armağan etmek için İmralı'da bir direniş destanı adı olduğunu” belirtti.

"Asla Önderliksiz bir yaşamı kabul etmeyeceklerini" vurgulayan yeni gerillalar, “Tüm dört parça Kurdistan'da sömürgeciliğe başkaldırarak, 26 Kurdistanlı genç kadın olarak önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamak için 2024 4 Nisanı'nda yüzümüzü Güneş'e, önderliğimize veriyoruz ve gerilla saflarına katılıyoruz" dedi. 

Açıklamada "Özgürce, insanca ve kadınca onurlu bir yaşamı yaşamak isteyen her gencin, genç kadının yeri kutsal dağlardır (...) Tüm gençleri önderliğe katılmaya çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

"Bişengler ve Saraların yolunda direniş ateşini yükseltmeye" çağıran genç kadınlar “Herkes şunu iyi bilmeli ki, özgürlüğe, demokrasiye, kadınca bir yaşama ancak mücadele ile ulaşabiliriz. Bu temelde tüm gençleri ve genç kadınları hakikat ile buluşmaya, PKK ve PAJK saflarına akın etmeye çağırıyoruz” dedi.