3 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, 14 Eylül günü Medya Savunma Alanları'na yapılan bombardımanda yaşamını yitiren 3 gerillanın kimlik bilgileri açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, “19 Kasım günü saat 11.15 ve 16.15’te işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Haftanin bölgesine bağlı Xantur alanına dönük 2 kez bombardıman gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla kaybımız yaşanmamıştır.

3 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ AÇIKLANDI

HPG, Eylül ayında gerçekleştirilen bombardımanda 3 gerillanın yaşamını yitirdiğini belirterek şu bilgileri verdi:

“14 Eylül günü işgalci TC ordusu tarafından Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirilen bombardımanlar sonucu Ali, Givara ve Şervan arkadaşlarımız şahadete ulaşmıştı.

İnsanlık tarihinde onurlu ve hak ettiği yeri almanın büyük mücadelesini veren Kürdistan halkının bu yiğit evlatları, “Özgür Önderlik ve Özgür Kürdistan” şiarıyla içine girmiş oldukları özgürlük yürüyüşünde büyük bir mücadelenin yürütücüsü olmuşlardır. Mücadele yaşamları boyunca göstermiş oldukları emek, fedakarlık ve dürüst katılım ile her daim Önderlik çizgisi doğrultusunda doğru bir yürüyüşü esas almaya çalışan; mücadeleyi kavradıkça daha da sıkı sarılan Ali, Givara ve Şervan yoldaşlarımız her daim mücadelemizde anılacak ve hatırlanacaktır.

Bu değerli şehitlerimizin aileleri şahsında tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere bıraktığı direniş bayrağını özgürlükle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.”

Şehit düşen gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Ali Gever
Adı Soyadı: Murat Akdoğan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Caziye - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Eylül 2018 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Givara Baran
Adı Soyadı: Berun Muhammed
Doğum Yeri: Süleymaniye
Anne - Baba Adı: Semire - Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Eylül 2018 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Şervan Serdar
Adı Soyadı: Azad Karan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hatice - Ethem
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Eylül 2018 / Medya Savunma Alanları