4 gerillanın kimlik bilgileri açıklandı

İşgalci Türk devleti ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıklayan HPG, "şehitlerimizin anılarını zaferle taçlandırarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devleti ile çeşitli tarihlerde yaşanan çatışmalarda şehit düşen gerillaların kimliklerini kamuoyu ile paylaştı.

HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

ZİLAN SARIK

“1 Aralık 2018 tarihli açıklamamızda 29 Kasım günü Heftanin bölgesine bağlı Şehit Kendal alanında 1 arkadaşımızın şehit düştüğü bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Zilan Qamışlo
Adı Soyadı: Zilan Sarık
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Kerima - Cemal
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Kasım 2018 / Heftanin

MUSTAFA BULDUŞ

30 Kasım 2018 tarihli açıklamamızda yine 29 Kasım günü Zap bölgesinde 1 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Botan Berivan
Adı Soyadı: Mustafa Bulduş
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Asiye - Hacı
Şehadet Tarihi ve Yeri: 29 Kasım 2018 / Zap

DARA HÜSO-MİLAD EZİMİ

28 Kasım 2018 tarihli açıklamamızda 24 Kasım günü güçlerimizin Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Radar Tepesi, Kêlka Sinor ile Şıvan Karakolları’na yönelik eş zamanlı olarak düzenledikleri eylem sonucunda 10 düşman askerinin öldürüldüğünü ve 2 arkadaşımızın kahramanca savaşarak şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Gernas Cudi
Adı Soyadı: Dara Huso
Doğum Yeri: Heseke
Anne - Baba Adı: Pelvin - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Kasım 2018 / Uludere

***

Kod Adı: Hemin Sine
Adı Soyadı: Milad Ezimi
Doğum Yeri: Sine
Anne - Baba Adı: Meryem - Mahammed Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Kasım 2018 / Uludere

SAYGIYLA ANIYORUZ

HPG açıklamasında, “Her 4 arkadaşımız da genç yaşta katıldıkları Parti saflarında, gerillacılıkta derinleşmeyi esas almış, sahip oldukları fedai ruh ve kazandıkları birikimi yüreklerindeki kin ile birleştirerek sömürgeci düşmana karşı savaşmışlardır. Kadim Kürdistan halkının ve Önder Apo’nun esaretini kabul etmeyerek yönünü özgür dağlara dönen ve bu esaret zincirini parçalamak için canla başla çaba gösteren yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anılarını zaferle taçlandırarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz” denildi.