4 gerillanın kimlik bilgileri açıklandı

HPG, çatışmalarda şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, çatışmalarda şehit düşen gerillalara ilişkin açıklamada bulundu.

HPG açıklaması şöyle:

14 Haziran günü saat 19.30 sularında Bitlis’in Şehit Mızgin alanına bağlı Mexrebiyan mıntıkasında işgalci TC ordusunun bir birliği ile karşılaşan güçlerimiz, burada çatışmaya girmiştir. Düşman birliği ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmış ve çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Eren Karker Pasur (Ünal Dinar) yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Eren Karker Pasur
Adı Soyadı: Ünal Dinar
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ülmiye - Abdulkadir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Haziran 2019 / Bitlis

ÖNDERLİĞE BAĞLILIĞI HER ZAMAN ÖRNEK OLACAKTIR

Eren yoldaş yurtsever bir ailenin çocuğu olarak 1991 yılında Amed’te dünyaya gelmiştir. Düşmanın tüm baskı, işkence, tutuklama ve korkutma politikalarına rağmen gençlik yıllarında düşmana karşı toplumsal ve gençlik alanında aktif bir mücadele içerisine girmiştir. Kürdistan ve Kürt halkının gerçekliği ile daha genç yaşta tanıyan Eren yoldaş, kazandığı yurtseverlik duygularını devrimci bir bilinç ile donatarak 2010 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Özgürlük saflarına katıldıktan sonra büyük bir özveri ile dönem görevlerine dört elle sarılan Eren yoldaş, kısa süre içerisinde yetkin bir gerilla komutanı olmuştur. Emekçi, dürüst ve mütevazi kişiliği ile yoldaşlarının gönlünde taht kurmayı başaran Eren arkadaşımız, bütün yoldaşlarımızın sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

Düşmana olan öfkesi ve kazandığı engin tecrübeler ile savaşın yoğunlaştığı Kuzey alanına geçen Eren yoldaş, Garzan bölgesinde aktif gerilla mücadelesinde yer almıştır. Eren arkadaşımız, Garzan’da uzun bir süre çalışmalar yürütmüş ve büyük başarılara imza atmıştır. Bulunduğu Garzan alanında örnek bir fedai militan olmayı başaran Eren yoldaş, düşmana karşı aktif mücadele ettiği bir dönemde, işgalci askerlere karşı son mermisine kadar çatışarak şehitler kervanına katılmıştır. Eren yoldaşımızın, yoldaşlarına olan sevgisi, halka, partiye ve Önderliğe olan sonsuz bağlılığı biz yoldaşlarına her zaman örnek olacaktır.

Eren yoldaşın bizlere bıraktığı mücadele bayrağını yükselteceğimizi belirterek, şehitlerimizin yarattığı özgürlük yolunda kararlılıkla yürüyeceğimizin sözünü veriyoruz. Başta değerli Dinar ailemiz olmak üzere tüm Kürdistan halkına baş sağlığı diliyoruz.

İRAN PASTARLARI 3 GERİLLAYI ŞEHİT DÜŞÜRDÜ

12 Haziran günü bir birimimiz saat 03.00 sularında Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Wargenima karakolu yakınlarında işgalci TC ordusunun askerleri ile karşılaşmış ve burada çatışmaya girmiştir. Çatışma ardından işgalcilere ait taarruz helikopterleri alanı bombalamıştır.

Bombardıman ile eş zamanlı olarak İran pastarları güçlerimizi ateş altına almıştır. Güçlerimiz ile pastarlar arasında yaşanan çatışmada Redur, Rojbin ve Evrim yoldaşlarımızın şehadete ulaşmıştır.

Bugüne kadar hareket olarak İran’a karşı geliştirilen konseptlere dahil olmuş değiliz ve olmak gibi bir fikrimiz de yoktur. Ancak eğer İran sınırda yaptığı bu münferit bir hareket değil de Türk devletiyle ortaklaşmasını süreklileştirirse, İran’a karşı tutumumuzu yeniden değerlendirmek zorunda kalacağımızı açıkça belirtmek isteriz.

Yapılan bu saldırıda şehadete ulaşan yoldaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Evrim Ronahi Başkale
Adı Soyadı: Aysel Toğan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Şadiye - Recep
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Gever

***

Kod Adı: Redur Adar
Adı Soyadı: Gülistan Elmas
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Hediye – Abdulbaki
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Gever

***

Kod Adı: Rojbin Avareş
Adı Soyadı: Mercan Abdullahi Gırinkanlo
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Naze – Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Haziran 2019 / Gever

SALDIRILARA KARŞI EN ÖN CEPHEDE MÜCADELE ETTİ

Evrim Ronahi arkadaşımız; faşist TC devletinin Kürt halkına karşı DAİŞ çeteleriyle birlikte saldırıya geçtiği bir dönemde, 2014 yılında mücadele saflarına katılmıştır. Yurtsever gelenek içerisinde büyüyen Evrim yoldaş, mücadeleye katıldığı andan itibaren de yurtsever duygular ile, Kürt halkına yönelik gelişen saldırılara karşı en önce cephede durarak mücadele etmiştir. Şehit düştüğü ana kadar da halkımızın özgürlüğü için savaşan Evrim arkadaşımız, genç yüreği ile her zaman bizler için örnek bir yoldaşımız olmayı başarmıştır.

MÜCADELEYE BAĞLI BİR YOLDAŞIMIZDI

Redur Adar arkadaşımız; Mardin’in Nusaybin ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, gençlik yıllarına adım attığı andan itibaren de mücadele için çalışmaya başlamıştır. İşgalci TC devleti 90’lı yıllarda babasını katletmiş ve sürekli TC faşizmi ile karşı karşıya kalan Redur arkadaşımız, 2012 yılından itibaren de aktif olarak gerilla saflarına katılan Redur yoldaşımız, bulunduğu tüm çalışma alanlarında emeği ve cesareti ile öne çıkmış, her an ve her fırsatta da düşmana darbe vurmanın çabası içerisinde olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da fedakarlığı ile tanınan Redur arkadaşımız, birlikte çalıştığı tüm arkadaşlarının yüreğinde sade kişiliği ile mücadeleye bağlılığıyla öne çıkan savaşçı bir arkadaşımız olmuştur.

FEDAİ YOLDAŞLARDAN BİRİYDİ

Rojbin Avareş arkadaşımız; Rojhılat Kürdistan’ının Maku kentinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak doğmuş ve büyümüştür. Kürdistan’ın kültürel zenginliğini en derinden yaşayan Rojbin yoldaşımız, kazandığı yurtsever duygularını devrimci bilinçle tamamlayıp 2013 yılında özgürlük hareketine katılmıştır. TC faşizminin halkımıza vahşice saldırdığı bir dönemde, O da binlerce yaşıtı gibi Kürdistan dağlarının yolunu tutarak, halkımız üzerinde yürütülen faşizme dur demek için mücadele etmiştir. Son ana kadar da mücadeleye en aktif katılan arkadaşlarımızdan biri olmuş ve sömürgecilere karşı halkımızı savunan fedai yoldaşlarımızdan biri olmuştur.”