‘41. yılda sosyalizm bayrağı daha güçlü dalgalanacak’

PKK’nin 40. kuruluş yıl dönümü Kürdistan dağlarında coşkuyla kutlanıyor. Etkinlikte konuşan PKK Yürütme Komitesi üyesi Ruken Garzan; “Özgürlük Hareketi 41. yılında da sosyalizmin bayrağını dalgalandıracak” dedi.

PKK’nin kuruluşunun 40. yıl dönümü Medya Savunma Alanları’nda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.  Askeri törenle başlayan etkinliğe PKK Yürütme Komitesi üyeleri Ruken Garzan ile Kasım Engin, PKK Merkez Komite üyeleri Hemrin Dersim ile Cemal Şerik’in yanı sıra HPG ve YJA STAR komutanlarından Mizgin Goyi, Hezil Özgür, Çeknaz Kars ve Kawa Garzan katıldı. Törenin ardından konuşan PKK Yürütme Komitesi Üyesi Ruken Garzan, sosyalizmin bayrağını 41. yılında da büyük bir mücadeleyle yükselteceklerini ifade etti.

Başta Rêber Apo ve özgürlük uğruna şehadete ulaşmış tüm yoldaşlarımızın 41. yılını kutluyoruz. Bu münasebetle Haki Karer yoldaşımız, Delal Amed, Zeki Şengali ve Atakan yoldaşımızın şahsında 41. yılda tüm yoldaşlarımızı saygı ve sevgiyle anarak onların bıraktığı mirası sonuna kadar sahipleneceğimizin sözünü veriyoruz” diyen Garzan, şunları söyledi: “PKK 40 yılda Kürdistan tarihine değerli bir miras bıraktı. Ortadoğu coğrafyasına özgür bir gelecek ve yaşanılacak bir toplumun nüvelerini verdi. Önder Apo’nun öncülüğünde PKK 40 yılda tarihi adımlar atarak özgürlük mücadelesini yükselterek insanlığa mal etti.  Faşizm karşısında büyük bir mücadele yürüten özgürlük savaşçıları bugün de büyük bir coşku ve moralle savaşıyor. Kadın Kurtuluş İdeolojisi’nin öncülüğünü yapan Kürt kadınları, dünya kadınlarına ve toplumuna eşit ve ahlaki bir toplumun örneği oluyor. Kadın özgürlük mücadelesi PKK’nin temel mücadele alanı oldu. Kadının ve gençlerin rengini ortaya çıkaran PKK, aynı zamanda dünya halklarına da ahlaki bir toplumun örneğini ortaya koyuyor.

FAŞİZMİ KENDİ KOMPLOLARI İÇİDE BOĞACAĞIZ

Emperyalizm ve kapitalist sistem karşısında savaşan PKK, toplumların gerçek hakikatini ortaya koyuyor. 40 yılda sosyalizmin bayrağını faşizme karşı en güçlü şekilde dalgalandıran PKK, bugün de o bayrağı tüm ezilen halklar için yükselterek tüm özgürlükçü güçlere özgür bir irade ve yaşamın mesajını veriyor. Önder Apo’nun, özgürlük şehitlerinin, Kürdistan özgürlük gerillasının ve yurtsever halkımızın öncülüğünde eşit ve ahlaki bir toplum adımını atarak tüm dünyaya yaydı. Faşist devletler bugün de Önder Apo ve PKK’ye karşı imha ve inkâr politikalarını yürütüyor. Özgürlük mücadelesinin geçmişinde biliniyor ki birçok komplolara karşı sert ve net cevaplar verildi. Önder Apo şahsında yapılan uluslararası komplo bugün de devam ediyor. Uluslararası Komplo geçmişte boşa çıkarıldığı gibi bu günde boşa çıkarılacaktır. Amerikan öncülüğünde Önder Apo ve PKK’nin öncü kadroları şahsında Kürt halkına karşı yeni bir saldırı başlatıldı. Biliyoruz ki PKK 40 yılda bu halkın gönlünde büyük bir yer tutarak tüm komploları boşa çıkardı. PKK aynı kararlılığı bu saldırılara karşı da gösterecektir. Faşizm, emperyalist güçler kendi komploları içinde boğulacak ve Özgürlük Hareketi 41. yılında da sosyalizm bayrağını dalgalandıracak” sözleriyle PKK’nin kararlılığını sergiledi.

Garzan konuşmasını “Faşizmi bitireceğimizin ve özgür bir yaşamın mücadelesinin sözünü veriyoruz. Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistanı özgürleştirelim” diye sonlandırdı.