Çatışmalarda hayatını kaybeden 5 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Hakkarı ve Dersim’de yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden beş gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM açıklamasına göre Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki çatışmalar 9 Ağustos’ta, Dersim’deki çatışmalar ise 11 Ağustos’ta yaşandı. Kimlikleri açıklanan gerillalardan ikisinin Hakkari’de, üçünün Dersim’de hayatını kaybettiği bildirildi. Dersim’deki çatışmalarda, HPG gerillalarının yanında DKP-BÖG) üyesi Mehmet Ali Kasırga kod adlı Barış Mustafa Kalafat’ın da hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

HPG-BİM’in hayatını kaybeden gerillalara ilişkin açıklaması şöyle:

9 Ağustos 2018 Günü Colemerg’in Gever ilçesine bağlı Meskan köyü yakınlarında göreve giden bir grup arkadaşımız ile işgalci TC güçleri arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada çok sayıda düşman askeri öldürülürken, Reşit ve Rızgar arkadaşımız da son mermilerine kadar kahramanca savaşıp şahadete ulaşmıştır.

14 Ağustos 2018 tarihli açıklamamızda, 11 Ağustos günü Dersim’in Pülümür ilçesinde Atakan Mahir arkadaşımızın öncülüğündeki bir grup arkadaşımız ile düşman arasında gün boyu çatışmaların yaşandığını ve yaşanan bu çatışmalarda Atakan ve Roni arkadaşlarımızın yanında şehit düşen 4 arkadaşımızın kimlik bilgilerini netleştirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağımızı belirtmiştik. Bu grupta şehit düşen Rabun, Şoreş ve Zınar arkadaşlarımızın yanında şehit düşen diğer arkadaşımız da Devrimci Kominarlar Partisi-Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP-BÖG) üyesi Mehmet Ali Kasırga Kod isimli, Barış Mustafa Kalafat’tır.”

Gerillaların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Reşit Serdar
Adı Soyadı: Selim Yavuz Karaoğlan
Doğum Yeri: Antep
Anne - Baba Adı: Meliha - Şixo
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2018 / Hakkari

Kod Adı: Rızgar Oremar
Adı Soyadı: Fikret Fendik
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Muhbel - Nezmi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 9 Ağustos 2018 / Hakkari

Kod Adı: Rabun Zınar
Adı Soyadı: Servet Özalp
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Hasret - Zülfikar
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2018 / Dersim

Kod Adı: Şoreş Masiro
Adı Soyadı: Fırat Kaya
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Yıldız - Çelik
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2018 / Dersim

Kod Adı: Zınar Cesaret
Adı Soyadı: Ferit Çakar
Doğum Yeri: Erzurum
Anne - Baba Adı: Nejla - Siracettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ağustos 2018 / Dersim

HPG-BİM son olarak, beş gerilla için başsağlığı dileğinde bulundu ve mücadele sözü verdi.

“Yaşadığımız kayıplardan dolayı başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz ve şehitlerimizin ideallerini gerçekleştirene kadar da mücadelemize amansız bir şekilde devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz.”