Çelê’de işgacilere ağır darbe: 8 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Çelê’de bir dizi eylem gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 8 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin işgalci TC ordusuna yönelik eylemlerinin devam ettiğini belirtti.

“Xakurkê’de devam eden işgal harekatına karşı güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesinde 3 farklı noktada etkili eylemler düzenlemiştir” denilen açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

“8 Haziran günü işgalci TC ordusu Kanî Orê alanında gizli birliklerin desteği ile arazide pusulamalar yapmıştır. Güçlerimiz, pusu kuran bu askerleri denetim altına alarak aynı gün saat 11.00’da bir eylem gerçekleştirmiştir. Güçlerimiz, bu düşman birliğini 2 ayrı koldan yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde 5 düşman askeri öldürülmüş, 4 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Aynı gün saat 12.30’da güçlerimiz, Şehit Colemerg Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde bir mevzii ve içinde bulunan 3 düşman asker imha edilmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusunun araziyi obüs ve havalarla bombalaması sonucu ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

9 Haziran günü saat 11.30’da güçlerimiz, Şehit Bager Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevziilerinin isabetli bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir."

XINÊRE’YE HAVA SALDIRISI

HPG, “10 Haziran günü (bugün) saat 07.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Xinêre alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” dedi.