Çukurca, Şemdinli ve Lêlîkan’da HPG eylemleri

HPG gerillaları, Çukurca, Şemdinli ve Güney Kürdistan’ın Lêlîkan alanında Türk işgal güçlerine karşı eylemler düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” dedi.

ÇUKURCA’DA EŞ ZAMANLI GERİLLA EYLEMİ

Açıklamada eylemler, detayları ile birlikte şöyle sıralandı: “12 Haziran günü saat 13.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Kuroşino tepesi ve Deştanê vadisinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik eş zamanlı bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci güçlere ait savaş uçakları Bedehê köyü çevresini rastgele bir şekilde bombalamıştır.”

ŞEMDİNLİ’DE SABOTAJ EYLEMİ

“13 Haziran günü saat 15.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Serero alanındaki Tepê Çeta ile Şehit Şevger tepesi arasında hareket halinde bulunan işgalci güçlerin bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

LÊLÎKAN TEPESİNDEKİ İŞGALCİLER VURULDU

“Aynı gün saat 15.50’de güçlerimiz, Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Lêlîkan tepesinde konumlanan düşman askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

HAKKARİ KIRSALINDA ASKERİ OPERASYON

Açıklamada, Türk ordusunun 6 Haziran günü Hakkari’ye bağlı Geliyê Marinos, Mezra Marinos ve Kato Marinos alanlarında bir operasyon başlattığı hatırlatılarak, “Bu operasyon 12 Haziran günü sonuçsuz bir şekilde alanda geri çekilmiştir” denildi.