Çukurca’da gerilla eylemi

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çukurca’da düzenlenen eylemlere ilişkin bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 15 Mart günü Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlere ilişkin şu açıklamayı yaptı:

‘’İşgalci TC ordusunun Güney Kürdistan sınırları içerisinde bulunan Bradost alanındaki başlattığı operasyon kapsamında 15 Mart günü saat 06.30 sularında savaş uçakları ve kobra tipi taarruz helikopterleri Masiro vadisini bombalamıştır. Bombardıman ardından Masiro boğazı ve tepesini sızma girişiminde bulunan işgalci TC ordusu askerleri ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır.

Yine aynı gün saat 11.30’da Partizan tepesine de sızmaya çalışan işgalci askerler ile güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Bölgedeki operasyon devam etmektedir.

15 Mart günü saat 15.30 sularında güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir mevzii imha edilmiş, tepede bulunan radar ise darbelenmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.’’