Çukurca ve Çatak’ta operasyon, Zap’a hava saldırısı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk ordusunun Çukurca ve Çatak ilçelerinde operasyon düzenlediğini, Zap’ı da bombaladığını bildirdi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada operasyonların 1 Mayıs ile 20 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiği bilgisini verdi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

19 Haziran günü saat 23.50’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Stuna Tepesi işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları ve taarruz helikopterleri tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

20 Haziran günü (bugün) saat 01.00 sularında yine taarruz helikopterleri Şehit Karlos Tepesi ile Bêdehê köyü çevresini bombalamıştır. Yapılan yoğun bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile Stuna Tepesi’ne indirme yapmaya çalışmıştır. Alan üzerinde insansız hava araçlarının hareketliliği devam etmektedir.

25 Nisan günü işgalci TC ordusu Van’ın Çatak ilçesine bağlı Aşkan, Koxan, Govanê, Arcu ve Xozıl köyleri alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. 27 Nisan gününe kadar alandaki operasyondan herhangi bir sonuç alamayan işgalci TC ordusu, operasyon alanındaki köylere baskınlar düzenleyerek bazı sivil vatandaşları tutuklamış ve baskı uygulamıştır.

1 Mayıs işgalci TC ordusu yine Çatak ilçesine bağlı Aşkan köyü alanında bir işgal operasyonu başlatmıştır. İşgalci TC ordusu operasyon süresince köy halkına ait bağ, bahçe, ev ve malzemeleri yakarak aynı gün sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

19 Haziran günü saat 22.30 ile 23.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”