Çukurca ve Şemdinli’de eylem, Kulp’ta operasyon

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari ve Lêlîkan’daki eylemlerde en az 4 askerin öldürüldüğünü belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Çukurca, Lêlîkan ve Şemdinli’deki eylemler ve Kulp’taki operasyona ilişkin şu açıklamada bulundu:

ÇUKURCA’DA 2 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 20 Mayıs günü saat 18.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki işgalci güçlere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinden 3’ü imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 2 düşman askeri öldürülmüştür.

Güçlerimiz devrimci hamle kapsamında aynı gün saat 15.10’da Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Lêlîkan tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan düşman askerlerinden 1’i öldürülmüştür.

ŞEMDİNLİ’DE 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

21 Mayıs günü saat 07.05’te güçlerimiz devrimci hamle kapsamında Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Heftkani tepesi ve Tisê karakolu arasında yol kontrolü yapan askerlere yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 1 düşman askeri öldürülmüştür.

KULP’TA OPERASYON

17 Mayıs günü işgalci TC ordusu Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Şapırnaz alanında kontraların desteğinde bir operasyon başlatmıştır. Çok sayıda zırhlı aracın katıldığı bu operasyon 19 Mayıs günü kısmi bir şekilde geri çekilmiştir.’’