‘Êlih halkı kalede gedik açtırmaz’

Êlih’in (Batman) 70’li yıllardan beridir yurtsever hareketin geliştiği, büyüdüğü ve toplumsallaştığı bir kent olduğunu hatırlatan DEM Parti İl Eşbaşkanları, “Batman halkı, kalede gedik açtırmama kararlılığında” dedi.

Seçime kadar gitmedik ev ve ulaşmadıkları kadın bırakmayacaklarını söyleyen HDP Êlih İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, şunun altını çizdi: “Batman bizim temsil etmeye çalıştığımız siyasetin amiral gemilerinden biri. Ve bunu koruma, geliştirme, büyütme mücadelemiz esas olacak.”

DEM Parti İl Eşbaşkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, Batman’da nasıl bir seçim çalışması yürütüleceğini ve seçim atmosferini ANF’ye anlattı.

Demokratik siyasetin zaferle taçlanmasının önemli olduğunu, ancak nihai amaçlarının özgürlük ve eşitlik olduğunu belirten Tekik, yerel seçimlere de bu şiarla hazırlandıklarını söyledi. Tekik, “Öncelikle temel kitlemizi moral açıdan, eylemsellik bakımından diri tutma çalışmasını aksatmayacağız, öbür yandan gri alan dediğimiz siyasal tercihleri geçişken/akışkan olan ve siyasette ‘tarafsız kitle’ diye nitelenen toplumsal kesimin tümüne ulaşma, onlarla buluşma çalışmasını asla es geçmeyeceğiz. Demokratik ulus perspektifinin gereği olarak, ilimizdeki nüfusun yüzde onuna tekabül eden ve başka partilere sempati duyan Arap halkımız da dahildir” dedi.

EYLEM VE PROPAGANDA

Halka ulaşmak için hem eylemlere hem de propagandaya önem vereceklerini dile getiren Tekik, şöyle devam etti: “Teknik, propaganda, basın yayın faaliyetleri gibi unsurları maksimum düzeyde kullanacak, eylemimizi, sözümüzü, demokratik yerel yönetimler anlayışımızı en geniş kitlelerle buluşturmanın yollarını sonuna kadar zorlayacağız. Tüm bunları yapmak için de tüm arkadaşlarımız, dost kurumlarımız ile birlikte yaygın bir faaliyet içinde, Batman’ın tümünde mahalle komisyonlarımız ve alt birimleri oluşturduk.”

GİDİLMEYEN EV KALMAYACAK

Batman’da tek bir hane bırakmadan çalışacaklarını söyleyen Tekik, sandıkları sonuna kadar korumaya yönelik hazırlıklar yaptıklarını, Batman’da geniş kapsamlı ve bütün kesimleri kapsayan bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

Batman’da farklı siyasal anlayışların olduğunu ve iktidarın da kendine siyaset alanı yaratmaya çalıştığını belirten Tekik, şunları ifade etti: “Bu durum, 45 yıldır böyle ancak 70’li yıllardan beridir yurtsever hareketin geliştiği, büyüdüğü ve toplumsallaştığı bir kent oldu.

KALEDE GEDİK AÇTIRMAMA KARARLILIĞI

Kimi siyasetler açısından da hedef bir kent aynı zamanda. Bizler ise kim ne yapıyor kısmına çok takılmadan örgütlülüğümüzü büyütme, toplumsal inşa faaliyetlerimize hız verme ve köklerimizi daha da sağlamlaştırma çalışmalarımızı elbette sürdüreceğiz. Batman pek çok siyaset bakımından pilot bölge olarak seçilmiş bir kent. Bunu biliyoruz. Batman halkı da biliyor ve meseleye böyle yaklaşıyor, kalede gedik açtırmama kararlılığı günbegün büyüyor.”

KORUMA, GELİŞTİRME VE BÜYÜTME

Batman İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise DEM Parti’nin siyasetin başına herkesin demokratik ve barışçıl olması gerektiğini koyan bir parti olduğunu, böyle bir gelenekten geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Dolayısıyla herkesin demokratik ve barışçıl olması kaydıyla siyaset yürütmesi doğal bir hak. Bu anlamda kimseyi rakip veya düşman gören bir anlayışa sahip değiliz, lakin Batman bizim temsil etmeye çalıştığımız siyasetin amiral gemilerinden biri ve bunu koruma, geliştirme, büyütme mücadelemiz esas olacak.”

KADINLAR BÜYÜK ÖNEM VERİYOR

Êlih'te kadınların seçime büyük bir önem verdiğini, eril zihniyete yönelik büyük bir tepkinin olduğunu ve bu zihniyetin aşılmaya başlandığını belirten Korkmaz, kadın çalışmalarına ilişkin şunları paylaştı: “Kadınlar olarak süreci daha güçlü örgütleyerek karşılaşıyoruz. Bu seçimde de eşbaşkanlık sistemimizi daha güçlü örmek, kadın adaylarımızla birlikte yeni bir yaşam modelini inşa etmek için çalışmalarımıza başladık. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle dolaşacağız, ulaşmadığımız tek bir kadın kalmayıncaya kadar çalışacağız ve demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü perspektifimizi yaşamsallaştırmak için mücadelemizi büyüteceğiz.“