Êzidî gençler, katliam ve işgale karşı Kandil'de

Êzidî Gençlik Birliği üyeleri, Kandil'deki canlı kalkan eylemine katılarak, katliam ve işgale geçit vermeyeceklerini belirtti.

Êzidî Gençlik Birliği üyeleri, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı 2 ayı aşkın bir süredir Kandil'de süren canlı kalkan eylemine katıldı. Gençler, burada 2014 yılında Koço’da DAİŞ çeteleri tarafından katledilen Êzidîleri de andı. Birlik üyeleri adına açıklama metnini okuyan Roni Tolhıldan, “Katliamda şehit düşen tüm halkımızı saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

ÇAĞRI

Tolhıldan, şunları da ifade etti:

“Halkımız üzerinde gerçekleşen bu katliam ile Êzidî halkının yok olması hedeflenmişti. Bu katliam karşısında halkımız kendini örgütlemiş ve öz savunma birliklerini kurmuştur. Bugün dört parça Kürdistan’da Kürtler üzerinde katliam girişiminde bulunan bu zihniyete karşı da biz Êzidî gençleri olarak canımızı kalkan yapmaya hazırız. Birlik ve bütünlük içinde olmamız gereken bu tarihi günlerde herkese çağırımızdır ki, gelin, ulusal birliğimizi kuralım ve yeni katliamlara geçit vermeyelim.”

'GEÇİT VERMEYECEĞİZ'

Torhıldan, Kandil'e gelmelerine ilişkin de şu mesajları verdi:

"Bugün yönümüzü buraya vermemizin amacı yeni katliamlarının önünü almaktır. Biliyoruz ki, bu savaş ve katliam zihniyeti yeni bir Koço ve Tıl Hezır gibi katliamlar yapmak istiyor. Biz de buna izin vermeyeceğimizi ve karşısında her daim direneceğimizi belirtmek için buradayız. Ve asla yeni katliam ve işgallere geçit vermeyeceğiz”

Açıklama ‘Bijî Serok Apo, Şehîd namirin’ sloganları ile son buldu.