Êzidî Koordinasyonu, katledilenleri andı, birliğe çağırdı

Êzidî Toplumu Koordinasyonu, Til Ezêr, Sîba Şêx Xidir ve Koço’da katledilen yüzlerce kişiyi andı. Halkların birliğinin ve direnişinin önemine dikkat çeken Koordinasyon, 15 Ağustos Atılımı'nı da selamladı.

Êzidî Toplumu Koordinasyonu, 2007 ve 2014 yıllarında Til Ezêr, Sîba Şêx Xidir ve Koço’daki katliamlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

'74 FERMANA RAĞMEN AYAKTAYIZ'

Açıklamada, Til Ezêr ve Siba Şêx Xidir katliamlarının üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen, katliamın acısının ilk günkü gibi canlılığını koruduğu vurgulanırken, “Bu katliamlarının acılarını unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Çete grupları halen bu insanlık dışı uygulamalarından vazgeçmiş değiller. Aynı gruplar, aynı zihniyet 2014 yılında da Koço köyünde halkımızı katliamdan geçirdiler. Bu katliamda yaşamını yitirenleri saygı ve minnetle anıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

Êzidî toplumu olarak bizler 74 fermandan geçirildik. Ancak yine de ayaktayız ve diyoruz ki; biz hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Direniş ve mücadele hattı kazanacak. Gücünü tarihi değerlerinden alan toplumumuz; bu saldırıların demokratik, eşitlikçi ve barışçıl kültüre sahip olan toplumlara yönelik yapıldığını biliyor. Bu sebeple biz demokratik ve barışçıl zihniyet temelinde hakikat safında ilerlemeye devam edeceğiz. Demokratik birlik, evrensel mücadele ve ortak direnişi esas alacağız.

'HALKLARIN ÖZGÜR BİRLİĞİ...'

Til Ezêr ve Koço katliamlarının yıl dönümü dolayısıyla Êzidî halkımıza birlik çağrısında bulunuyor ve diyoruz ki; uyanık olun, birlik içinde olun ve hiçbir iktidar gücüne karşı boyun eğmeyin. Çünkü ezilen toplumların özgürlüğü ve tüm halkların özgür birliği dışında başka bir şans ve yol bulunmamaktadır.”

15 AĞUSTOS KUTLANDI

Êzidî Toplumu Koordinasyonu, açıklamasında 15 Ağustos Atılımı'na da dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Barbarca saldırılara karşı 15 Ağustos 1984’te Komutan Egid (Mahsum Korkmaz) öncülüğünde ilk kurşun onların beynine ve kalbine sıkıldı. Biz, özgürlük tohumlarının önemli adımlarından olan 15 Ağustos’u tüm halkımıza kutluyoruz. 15 Ağustos ruhuyla insanlık dışı uygulamalara karşı eşsiz bir şekilde mücadele etmemiz gerekiyor.”