Êzidîler Önder Apo'nun özgürlüğü için dua etti

Şengal’de Êzidî din alimleri, aşiret liderleri, anneler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dua etti.

Êzidî din alimleri, aşiret liderleri, anneler, TAJÊ ve Özerk Yönetim üyeleri Şengal’deki Şebilqasim kubbesinde bir araya geldi.

İnançları gereği ellerini güneşe doğru açarak inançları ve topraklarının korunması için her zaman dua eden Êzidîler, bu kez kubbede güneş batarken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için dua etti.

Xoxê Cindi Ana şöyle dua etti: “Tarih boyunca birçok kez Şebilqasim’dan dileklerde bulunduk. Şebilqasim birçok kişinin dileklerini gerçekleştirdi, bir çok kişiyi de zorluklardan kurtardı. Burada hazır bulunanlar olarak Êzidi halkı adına Şebilqasim’dan, kapısına gittiğimiz dergahlardan ve Dayê Zero ya Koçek’ten Önderliği zindandan kurtarmasını istiyoruz. Önderliğin fikirleri ile yürüyen kişiler halkımız için birçok zorluk yaşadı. Yaşadıkları bu zorlukları hiçbir zaman unutmayacak, her zaman Önderliğin özgürlüğü için dua edeceğiz.”

Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Nayif Şemo da Şebilqasim’a el açarak, “Bugün toplandığımız bu kutsal topraklarda Allah ve Şebilqasim’dan, Önderliğimiz için hayırlı bir kapı açmalarını ve onu dört duvar arasından kurtarmalarını istiyoruz” şeklinde dua etti.