İHD Mardin: Yüzde 98 engelli Yıldırım'ın durumu kötüye gidiyor!

İHD Mardin Şubesi, yüzde 98 engelli olan Serdal Yıldırım'ın durumunun kötüye gittiğini, derhal serbest kalması gerektiğini açıkladı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesi, hasta tutsak Serdal Yıldırım için açıklama yaptı.

"Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2011 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu yüzde 98 engelli olan Serdal Yıldırım, 21/05/2015 tarihinde ihbar üzerine 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklandı" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'BİRÇOK FONKSİYONUNU KULLANAMIYOR'

"Tutuklandığında 28 yaşında olan Serdal Yıldırm, kaza sonucu belden aşağısı felçli ve hayatını tek başına idame ettiremeyecek durumdaydı. İHD Mardin Şubemize yapılan başvuru sonucu Şube avukatlarımızca yapılan itirazlar sonucu 29/01/2016 tarihinde Mardin Sulh Ceza Hakimliğince sağlık nedenleri ile tahliye edilmiştir. Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Serdal Yıldırım’ın üzerine atılı suçlamayı gerçekleştirmesinin imkânı olmadığının görülmesine rağmen 31/05/2016 tarihinde 'örgüt üyesi' olduğu gerekçesiyle 9 yıl ceza verildi. Serdal Yıldırım, cezası Yargıtay 16. Ceza dairesi tarafından onanmasıyla 30 Aralık 2018 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alınarak hakkındaki ceza gerekçesiyle tutuklanıp Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Şu an Metris R Tipi (Rehabiltasyon) Cezaevinde bulunmaktadır."

Açıklamada, Kızıltepe Emniyet Müdürlüğü tarafından Bakırköy İnfaz Savcılığına verilen raporda, araştırma yapılmaksızın almış olduğu örgüt üyeliği cezasının niteliği baz alınarak tahliye edilmesi halinde  toplum güvenliği için problem teşkil edeceği belirtilmiş ve bu gerekçe ile tahliye edilmemiştir" denildi.

Vücudunun  birçok fonksiyonunu kullanamayan, yüzde 98 engelli raporu olan Yıldırım'ın durumunun giderek kötüye gittiği belirtildi. Yıldırım'ın Mardin Cezaevine nakli için yapılan başvurunun da reddedildiğini açıklayan İHD Mardin Şubesi, "Serdal Yıldırım derhal serbest bırakılmalı" dedi.