İmralı tecridi protesto edildi: Soykırımcılar bilsin, tecridi kıracağız!

DEM Parti Wan Gençlik Meclisi, İmralı tecridini protesto etti, "Halkımızı soykırım kıskacına alan zihniyet iyi bilmelidir ki, tecridi kıracağız" mesajını verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi, İmralı F Tipi Cezaevinde tutulan ve 35 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin Wan’da basın açıklaması yaptı. Partinin İl Örgütü binası önünde yapılan eyleme Wan Milletvekili Pervin Buldan ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER) yöneticileri katılırken, “Rêberek azad, welatek azad" (Özgür Önderlik, Özgür Ülke) yazılı pankart açıldı.
Açıklamayı yapan DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Abdullah Gürkan, “Ortadoğu coğrafyasında ve tüm dünya halklarında Sayın Abdullah Öcalan’a karşı büyük bir sahiplenme açığa çıktı. Çünkü halklar, Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün insanca bir yaşamın teminatı olduğunu bilmektedir. İmralı’da geliştirdiği paradigma ile halkların önderi haline gelmiş olması bunun kanıtıdır. İktidar da bunu bildiği için tecridi derinleştirip savaş politikalarında ısrar etmek istemektedir” dedi.

Gürkan, işkence ve soykırım biçiminde sürdürülen tecrit sisteminin artık kabul edilemez bir aşamaya geldiğini de belirtti. Tecrit sistemiyle toplumun barış hakkı ve özgürlük hakkının engellendiğini dile getiren Gürkan, “3 yıldır Sayın Abdullah Öcalan’dan hiçbir şekilde haber alınamıyor. Ne avukatlarıyla ne de ailesiyle görüştürülüyor. Bu politikalar İmralı ile sınırlı kalmıyor ve buradan hareketle bütün toplum hedef alınıyor. Bu da gösteriyor ki tecrit, ülkenin yönetim biçimi haline dönüşmüştür” diye konuştu.

"İmralı tecridine karşı çıkmak, özgürlüğe sahip çıkmaktır, İmralı tecridine karşı çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır" diyen Gürkan, "Halkımızı soykırım kıskacına alan zihniyet iyi bilmelidir ki, tecridi bulunduğumuz her yerde kıracak ve Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayana dek mücadelemiz sürecek” dedi.