İşçilerden canlı kalkan eylemcilerine ziyaret

Mezopotamya İşçileri Derneği, gençlerin Binarê Qendil’deki canlı kalkan eylemini ziyaret etti.

Kürdistan Yurtsever Birliği ve Mücadeleci Genç Kadınlar Örgütü’nün Türk devletinin Başur’a yönelik işgal saldırılarına karşı Binarê Qendil’de başlattığı canlı kalkan eylemi, 16. gününde.

GENÇLERE DESTEK, IRAK VE BAŞUR HÜKÜMETİNE KINAMA

Mezopotamya İşçileri Derneği’nden oluşan bir grup, canlı kalkan eylemcilerini ziyaret etti. Grup, gençler ve Ruken Çiya tarafından karşılandı.
Çiya, “Türk devleti Başur’da katliamlar yapıyor. İşgalin önünü almak için canlı kalkan eylemi başlattık” dedi.
Mezopotamya İşçileri Derneği adına konuşan İhsan Yıldız, şunları söyledi: “Türk devletinin Başur’a yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığı bu dönemde canlı kalkan eylemlerinin başlatılması anlamlıdır. Gençlerin eylemini selamlıyoruz ve destekliyoruz. Binarê Qendil halkı yıllar boyunca Baas rejimini baskıları altında yaşadı. Şimdi ise Türk devletinin baskılarına maruz kalıyorlar. Saldırıları şiddetle kınıyoruz. Irak ve Bölgesel Hükümetin işgal karşısındaki sessiz tavrını kınıyoruz."

'BAŞUR'U İŞGAL ETMEK İSTİYOR'

Mezopotamya İşçileri Derneği grubu arasında yer alan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Süleymaniye’de başlattığı ölüm orucu eylemini 13 gün boyunca sürdüren Merwan Memduh Özdemir ise, “Türk devletinin amacı, Başur’u işgal etmektir. Gençlerin işgale karşı başlattığı eylem anlamlıdır. Başur’daki bütün halk, gençler gibi işgale karşı tavır göstermelidir” diye konuştu.