İşgal operasyonundaki askerlere gerilladan eylem

HPG BİM, HPG gerillalarının Şehit Sarya Tepesi yakınlarında araziye çıkmaya çalışan askerlere yönelik eylem düzenlediğini belirtti. Eylemde 3 Türk askeri öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), Türk ordusunun Güney Kürdistan’a yönelik işgal ve soykırım amaçlı operasyonlarının sürdüğünü belirtti. HPG gerillaları Gever’de ise Türk ordusuna ait iş makinelerine yönelik sabotaj eylemi düzenledi.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti:

“TÜRK ORDUSU, ŞİKERÊ SİPÎ TEPESİ’NİN YAMAÇLARINI BOMBALADI

13 Temmuz günü gece saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Eziz Tepesi’ni, 14 Temmuz günü yine gece saatlerinde Helikopter Tepesi’ni, 15 Temmuz günü (bugün) saat 08.00’da ise Şikerê Sipî Tepesi yamaçlarını bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile Şehit Eziz Tepesi ve Helikopter Tepesi’ne indirmeler yaparak konumlanmaya çalışmıştır.

GERİLLADAN ASKERLERE EYLEM: 3 ASKER ÖLDÜ

İşgalci TC ordusunun alandaki işgal operasyonuna yönelik güçlerimiz araziye inmeye çalışan ve arazideki ormanlık alanda ağaçları kesen düşman askerlerine yönelik eylem düzenlemiştir. Güçlerimiz, Şehit Sarya Tepesi yakınlarında araziye inmeye çalışan askerleri denetim altına almıştır. Denetime alınan düşman birlikleri 14 Temmuz günü saat 11.00’da güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki 3 asker öldürülmüş, çok sayıda asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu saat 20.00 sularında Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TÜRK ORDUSUNA YÖNELİK SABOTAJ EYLEMİ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde güçlerimiz, 14 Temmuz günü saat 06.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Kendalokê ve Wargenıma köyleri arasında güvenlik yolu çalışması yürüten işgalci TC ordusuna ait iş makinelerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşmana ait bir kepçe aracının imha edildiği bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

TÜRK ORDUSU ZAP’IN GUNDÊ FİLLEHA ALANINI BOMBALADI

14 Temmuz günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Amediye Tepesi ile Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”