İşgal ordusu Şemdinli’de operasyon başlattı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk işgal ordusunun Şemdinli’de bir çok alanı havadan bombaladığını ve helikopterlerle indirmeler yaparak operasyon başlattığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “11 Mart günü saat 01.00 sularında işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Tepê Gümbet, Tepê Siro ve Geliyêreş alanlarını savaş uçakları, obüs ve havan topları ile bombalamıştır” dedi.

HPG-BİM, “Bombardıman ardından işgalci güçler kobra tipi helikopterlerin desteğinde skorsky helikopterler ile Tepê Gümbet ve Tepê Siro'ya indirmeler yaparak bir operasyon başlatmıştır” bilgisini paylaştı.

GERİLLA ALANLARI BOMBALANDI

Açıklamada gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nın da bombalandığı kaydedildi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 10 Mart günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda; 09.30 ile 11.00 saatleri arasında savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Şikeftiya alanını, Zap bölgesine bağlı Sida, Şehit Rüstem ve Kanisargê köyü alanını, Xakurke bölgesine bağlı Şehit Beritan suyu çevresini ve Metina bölgesine bağlı Şêlazê ile Tepê Hakkari alanını bombalamıştır.”