İşgalci TC ordusuna ağır darbe: 14 asker öldürüldü

HPG ve YJA Star gerillalarının Türk ordusuna yönelik düzenlediği eylemlerde en az 14 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG ve YJA Star gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, işgalci TC ordusuna yönelik 5 Temmuz günü etkili eylemler düzenlemiştir. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Güçlerimiz saat 10.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Eriş alayından Xeregol Tepesi istikametinde ilerlemekte olan işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan konvoyuna yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman konvoyunun 3 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi zırhlı bir araç imha edilmiş ve Reo tipi askeri bir araç ise darbelenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde tespit edilebilen 9 düşman askeri öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından çok sayıda zırhlı araç ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, alanda bir operasyon başlatmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

YJA STAR GERİLLALARINDAN SUİKAST EYLEMİ

Saat 13.40’ta YJA Star güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’nin güvenliğini sağlamaya çalışan birliğe yönelik suikast taktiği ile bir eylem düzenlemiştir. Eylem sonucunda hedeflenen birlik komutanı öldürülmüştür. Eylem ardından ağır silahlar ile çevresini rastgele bir şekilde tarayan işgalci TC ordusu akşam saatlerinde ölü askeri Skorsky helikopter ile alandan uzaklaştırmıştır.

Güçlerimiz, saat 14.00’da Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesi sınır hattında bulunan Çarçella alanına bağlı Gırê Bayê Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 asker öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

RADAR TEPESİNE KONUMLANAN ASKERLERE YÖNELİK EYLEM

5 Temmuz günü saat 20.00’da güçlerimiz, Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Radar Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki radar merkezinin hedeflendiği bu eylemde, radar merkezi imha edilmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanları ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramış ve ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

AMAROG TİPİ ARACA SABOTAJ

Botan’da devam etmekte olan Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 5 Temmuz günü saat 11.00’da Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Osyan ile Akir köyleri arasında ilerlemekte olan işgalci TC ordusuna ait amarog tipi bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Düşman aracının imha edildiği bu eylemde 3 asker öldürülmüş, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu eylemin düzenlendiği yolu gece saatlerine kadar trafiğe kapatmıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

TÜRK ORDUSU BESTA’DA PUSULAMA YAPIYOR

4 Temmuz günü saat 05.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Gundıkê Melê ve Çiyayê Fila alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Serkê Mıhemedê Osê alanına indirmeler yapan işgalci TC ordusu kontraların öncülüğünde alanda arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Aynı gün akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilen işgalci TC ordusu bölgede pusulamalar yapmaktadır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI KURUJAHRO ALANINI BOMBALADI

5 Temmuz günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Lolan çayı çevresini saat 11.00’da, Kandil bölgesine bağlı Kalatuka ve Şehit Nuda Tepesi’ni saat 11.00 ile 12.00 arasında, Zap bölgesine bağlı Kurojahro alanını ise saat 20.00’da bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”