İşkence gören zihinsel engelli Koç, raporlara rağmen gözaltında!

Van'da polis işkencesi gören zihinsel engelli Fırat Koç, hala gözaltında tutuluyor.

Van’da şizofreni hastası olduğu öğrenilen ve kayyum protestoları sırasında bir kahvehanede polis işkencesine uğrayan Fırat Koç, raporlara rağmen gözaltında tutulmaya devam ediyor.
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, Koç'un şizofrenisi olduğu belirtilerek, "Şahsın kendisini ruhen savunma yeteneğinin azaldığı kanaatine varılmıştır" denildi.

KOÇ: HEM VURDULAR HEM KÜFRETTİLER

Koç, savcılıktaki ifadesinde şöyle dedi: "Kaç kişi olduklarını tam olarak hatırlamıyorum ama birden fazla kişi vardı, koluma bacaklarıma ve vücudumun çeşitli yerlerine tekme, cop ve kaskla vurdular. Özellikle kaskla kafama vurdular. Kahvenin dışında ellerimi arkadan kelepçelediler. Vücudumun çeşitli yerlerinde şişlikler, morluklar var. Beni darp eden şahıslardan şikayetçiyim. Ayrıca polisler beni darp ederken şahsıma yönelik hakarette de bulundular. Bana hitaben ‘o., p..’ diyerek hakarette bulundular. Polisler beni adliyeye ters kelepçeli getirdi.”

AV. HASTALIĞI OLUMSUZ ETKİLENECEK

Avukat Erhan Çiftçiler, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe yazarak, hastane raporuna dikkat çekerek, müvekkilinin derhal serbest bırakılmasını istedi. Av. Çiftçiler, "Gözaltı sürecinin uzaması halinde müvekkilin hastalığının olumsuz etkileneceği açıktır" dedi.