İstanbul'da avukatlara ve vekillere polis saldırısı

Çağlayan Adliyesi’nde kayyum gasbını protesto etmek avukatlara ve milletvekillerine polis saldırdı.

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin kayyumla gasp edilmesine ilişkin Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen hukukçular ve milletvekilleri, polis saldırısına maruz kaldı. Eyleme İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm, Musa Piroğlu, Filiz Kerestecioğlu, Ahmet Şık ve Oya Ersoy da katıldı.
Polis, hukukçuları ve milletvekillerini darp ederek, Adliye Meydanı'na kadar sürükledi. Sürükleme sırasında ağır bir şekilde darp edilen Ahmet Şık'ın kollarından ve sırtından kan geldi. 

'FAŞİZMDEN KURTULACAĞIZ'

Daha sonra Adliye Meydanı'nda hukukçular adına açıklama yapan avukat Gökmen Yeşil, "Kendi iradesini sadece sandıkta oy kullanarak değil, tankların önünde türküler, marşlar söyleyerek iradelerine sahip çıkan analar için buradayız, burada olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin Batı şehirlerinden Kürt illerine selam gönderiyorum, bu karanlığı dağıtacağız ve eninde sonunda yoksul halkların, emekçi halkların iradesi belediyelerimizi faşizminizden kurtaracaktır" dedi.
HDP Milletvekili Züleyha Gülüm de "Bu iktidar bu ülkeyi faşizmle yönetmek istiyor" diye tepki gösterdi.
İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ise "Bugün cumhuriyet döneminin en başından beri uygulanan Şark Islahat Planı'nın devamı uygulanıyor. Dünyayı direnenler değiştirir" diye belirtti.