Ömeryan'dan çağrı: Gönüllüler yangına karşı buraya gelmeli

Nusaybin kırsalındaki Ömeryan bölgesindeki çatışmanın ardından çıkan orman yangını büyüyor. İtfaiye ve halk, Türk askeri tarafından engelleniyor. Gönüllülere bölgeye gelme çağrısı yapıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan Ömeryan bölgesindeki Çalı (Çalê) köyü kırsalında önceki gün çıkan çatışmanın ardından ormanlık alanda başlayan yangın sürüyor. Kuruköy (Xerabê Bawa), Akarsu (Stîlîle), Eskimağara (Ziving) ve Yavruköy (Kurikê Stîlîlê) sınırlarına kadar yayıldığı belirtilen yangının söndürülmesi için bölgeye geçmek isteyen itfaiye ekiplerine ise devlet güçlerince engel olunuyor. Türk ordusu, itfaiye ekiplerine yerlerinden ayrılmaması tehdidinde bulundu.

HALKTAN ÇAĞRI: HERKES BURAYA GELMELİ

Yangının daha da büyümesini önlemek amacıyla kendi imkanlarıyla yangına müdahale eden halk da Türk askerleri tarafından engelleniyor. Halk, alevlerin kırsal alanlarda her geçen saniye yükseldiğini ve yayıldığını belirtirken, bir an önce müdahale edilmemesi durumunda yerleşim yerlerinin büyük tehdit altında olacağına dikkat çekti. 
Bölgede yaşayanlar, "Kim eline ne alabiliyorsa alıp buraya gelmeli. Yüksek yerleri söndürmeye izin vermiyorlar, ancak en azından yerleşim yerlerine sıçramasını engelleyebiliriz. Gönüllülere burada çok ihtiyaç var" çağrısında bulundu.