Öğrenci yurdunda Wanlı gencin şüpheli ölümü

Bitlis Eren Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu'nda Wanlı öğrenci Habip Sivi’nin intihar ettiği iddia edildi ancak aile iddiayı şüpheli buldu, "İkinci otopsi talebimiz reddedildi" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 3. sınıf öğrencisi, Wan Başkale  Xanik (Böğrüpek) köyü doğumlu Habip Sivi’nin, kaldığı Bitlis Eren Üniversitesi KYK Erkek Öğrenci Yurdu B Blok'ta intihar ettiği iddia edilerek olaydan 12 saat sonra Yurt Müdürlüğü tarafından ailesine haber verildi. Aile saat 14.00'te  Bitlis’e ulaştığında otopsi işlemlerinin kendilerine ve avukatlarına bilgi verilmeden yapılmış olduğunu öğrendi. Sivi’nin yakınları savcı, rektör yardımcısı, yurt müdürü ve polis ile görüştü. Yurt Müdürü, intihar haberini sabah odasında kalan öğrencilerin haber vermesi üzerine öğrendiklerini belirtti. Savcı ve adli tıp doktoru, olayın intihar olduğunu, boğazına önce poşet soktuğunu ve ardından başına geçirdiği poşet ile kendini boğduğunu iddia etti. Çocuklarının ölümünü şüpheli bulan ailesi, ikinci otopsi işlemi için başvuru yaptı.

Ailesine geç haber verilmesi, otopsinin ailesine ve avukatlarına haber verilmeden yapılması Sivi’nin intihar ettiği iddialarına ilişkin şüpheleri arttırıyor.

İKİNCİ OTOPSİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Amca M. Salih Biçer ise intihardan 12 saat sonra kendilerine bilgi verildiğini ve otopsinin kendilerinden gizli yapıldığını belirterek, “İntihardan 12 saat sonra bize bilgi verdiler. 12 saat sonra oraya gittiğimizde savcı, adli tıp doktoru, rektörü, yurt müdürü hastanedeydi, otopsi yapmışlar ve bitirmişlerdi. Kafasına poşet geçirerek intihar ettiğini söyledi. İki oda arkadaşı var, hiç mi duymadılar? 'Arkadaşları kahvaltıya çağırdıklarında intihar ettiğini görmüşler' bilgisini verdiler. Savcı, yurt müdürü, rektör çelişkili ifadeler veriyor. Şimdi diyorlar, 'oda arkadaşları o gün izinliydi.' Bütün bunlar bizde ciddi şüphe uyandırıyorlar. Habip o gece ailesiyle sohbet ediyor, herhangi bir sıkıntısı, problemi yoktu. Biz öldürüldüğünden şüpheleniyoruz. Bu çocuğun başına bir şey getirildi ama bizden saklıyorlar. İkinci bir otopsinin yapılmasını talep ediyoruz, Bitlis bu talebimizi reddetti ve biz de Van Cumhuriyet Savcılığına başvuracağız. İntihar bile olsa tüm detaylarıyla araştırılmasını istiyoruz.”

EĞİTİM SEN: CİDDİ ŞÜPHEMİZ VAR

Konuyla ilgili bilgi veren Eğitim-Sen Van Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, “Bu olayda da aileye geç haber verilmiş olması, otopsinin aile ve avukatına haber verilmeden yapılmış olması, intihar ettiğine dair savların akla ve mantığa uygun olmaması bu ölüm ile ilgili ciddi şüpheler oluşturmaktadır. Ailesinin ve kamuoyunun beklentisi olayın en ince detayına kadar araştırılması, olaydaki çelişkilerin ve endişelerin giderilmesi için taleplerin kabul edilmesi yönündedir" dedi.