Özgürlük Yürüyüşçüleri: Çözüm İmralı kapısı açılırsa olur

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Hezex’te coşkuyla karşılandı. Yürüyüşçüler, "Çözüm İmralı kapısı açılırsa olur. Önderliğimiz özgürleşene kadar durmayacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için iki koldan başlayan Büyük Özgürlük Yürüyüşü 8’inci gününde. Wan kolunda yer alan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Emine Kaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekillerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı yürüyüş kolu, DEM Parti Cizîr İlçe Örgütü’nden alkışlarla uğurlandı.

'SESİMİZİ İMRALI'YA DUYURALIM!'

Tek tek herkesle tokalaşan yürüyüşçüler, “Bijî berxwedana zindanan”, “Biji berxwedana İmraliyê” sloganlarıyla uğurlandı. Özgürlük Yürüyüşünde yer alanlar, Şirnex’in Hezex ilçesinde halk tarafından karşılandı. Barış Anneleri ellerindeki beyaz tülbentlerle Özgürlük Yürüyüşçülerini selamladı. Özgürlük Yürüyüşçüleri, halkla birlikte esnafı ziyaret etti. Onlarca kişiyle birlikte ilçe girişinde DEM Parti Hezex İlçe Örgütü’ne kadar yüründü.

Esnaf ziyaretinin ardından parti binası önünde yapılan etkinlikte konuşan Özgürlük Yürüyüşçülerinden Cemil Taşkesen, "Cezaevlerindeki grevin ölüm orucuna dönüşmesini istemiyoruz. Tecrit insanlık suçudur. Tecrit, ne insan ne devlet ne de İslam’a uygundur. Tecrit ahlaki değildir. Ne asker, ne polis, ne cezaevindeki tutsaklar ne de gerilla yaşamını yitirmesin. Gelin, hep beraber yükün altına girelim, kaldıralım” dedi.

Taşkesen, “Kürt sorununun çözümü İmralı kapısıdır. Tecrit insanlık suçudur” dedi.

 DEM Parti Hezex Belediyesi Eşbaşkan adayı Türkan Kayır, Süryanice Özgürlük Yürüyüşçülerini selamladı. DEM Parti Hezex Belediyesi Eşbaşkan adayı Doğan Adıbelli de "Kürtler önderliklerini özgürleştirmediği sürece ve İmralı kapılarını açmadığı sürece Özgürlük Yürüyüşü durmayacaktır. Önderlik Nelson Mandela gibi bu mücadele için büyük bir bedel ödüyor. Biz de önderliğimize sahip çıkmalı ve Botan ruhu ve coşkusuyla sesimizi İmralı’ya ulaştırmalıyız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından DEM Parti Hezex İlçe Örgütü’nde halay çekildi, şarkılar söylendi.

 Özgürlük Yürüyüşçülerinin sonraki durağı ise Mêrdîn’in Nisêbin ilçesi.