Özgürlük Yürüyüşçüleri: İmralı'da insanlığa karşı suç işleniyor

Özgürlük Yürüyüşçüleri, Mazlum Doğan’ın memleketinde coşkuyla karşılandı. Yürüyüşçüler, "İmralı'da insanlığa karşı suç işleniyor" mesajını verdi.

Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolu, yürüyüşün 7’nci gününde Çewlîg’in Kanîreş ilçesinde açıklama yaptı. Yürüyüşçüler, daha sonra Mazlum Doğan’ın memleketi olan Xarpêt’in Dep (Karakoçan) ilçesine geçti. Yürüyüşçüler, burada yüzlerce kişi tarafından "Bijî berxwedana zindanan” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla karşılandı. Mazlum Doğan'ın kardeşi Arife Doğan da yürüyüşçüleri karşılayanlar arasında yer aldı.

 Yürüyüşçülerden Derya Yulcu, "Sayın Abdullah Öcalan’a özgürlük istiyoruz. Yıllardır sürdürülen bu tecridin son bulmasını istiyoruz. Tecridin insanlığa karşı işlenen bir suç olduğunu biliyoruz. Tecrit bugün tüm ülkeye yayılmış durumda. Kürt sorunu bu ülkenin en temel sorunudur. Ülkenin kaynakları savaşa ve ranta harcanmaktadır. Emekçiler, emekliler, çocuklar, kadınlar açlıkla mücadele ederken, bir avuç sermayedar ve bir avuç AKP’li rahat ediyor" dedi.
Yürüyüşçüler, halkla birlikte DEM Parti'nin kentteki seçim bürosu açılışına katıldı.