Özgürlük Yürüyüşçüleri Şêx Seîd'i andı

İlçe ilçe Büyük Özgürlük Yürüyüşü sürerken, Şêx Seîd anıldı, "Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kadar direniş" mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolu, 6’ncı gününde yollarda. Sabah saatlerinde Mûş’un Kop ilçesinde yola çıkan yürüyüşçüler, Erzirom’un Xinûs (Hınıs) ilçesine geçti. Anneler, yürüyüşçüleri kent girişinde karşıladı. İlçe merkezinde yürüyüş yapılarak, Kürt önderlerinden Şêx Seîd anıldı.

'İKTİDARIN ELİ KANLIDIR'

İlçe meydanında konuşan DEM Parti Milletvekili Zeynep Oduncu, "Nereye vardıysak bizi büyük bir coşkuyla karşılıyorlar. Bugün depremin yıl dönümü. Deprem doğal afettir ama iktidarın yarattığı enkaz doğal değildir. İktidarın eli kanlıdır. Bugün savaşa verdikleri parayla tüm kenti inşa ederler. Ama iktidarın umurunda değil. Onların iktidarlarını kurdukları tek şey savaştır, kandır. Biz, Şêx Seîd'in memleketindeyiz. Bu yürüyüşün bu açıdan burada olması çok anlamlı. Bu yürüyüşümüz Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşuncaya kadar devam edecek” dedi.

DİK üyesi Mahmut Tanış ise "Bizim dilimizi, kültürümü yasakladıkları için Şêx Seîd isyan etti. Şêx Seîd, halklar arasında bir ayrımcılık yapmadı ve tüm halklarla birlikte hareket etti. Ama bu başkaldırı başarıya ulaşamadı. Ona ihanet edenleri kınıyoruz. Bugün Sayın Öcalan 25 yıldır büyük bir tecrit altındadır. Yine Öcalan da bir ihanete uğradı ve esaret alındı. Bizim Şêx Seîd, Qazî Mihemmed ve Öcalan’ın yürüdüğü yoldan ayrılmamamız gerekiyor. Biz Kürdüz, vatanımız burasıdır ve adı Kurdistan’dır” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası "Bijî berxwedana Îmraliyê” sloganı atıldı. Yürüyüşçüler ve beraberindekiler, daha sonra parti binasına geçti.

Yürüyüşçüler, Mûş’un Gimgim (Varto) ilçesine doğru yola çıktı.