Özgürlük Yürüyüşçüleri: Mazlum Doğan yolumuzu aydınlatıyor

Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde yer alanlar, PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'ı anarak, "Onun düşlediği yaşamı kuracağız" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Qers kolu, yürüyüşün 7’nci gününde PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan'ı memleketi olan Xarpêt’in Dep (Karakoçan) ilçesinde doğduğu evin önünde andı. Anmaya Mazlum Doğan’ın kardeşi Arife Doğan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Yürüyüşçülerden Narin Gezgör, “Mazlum Doğan verdiği mücadele ile Kürt öncüleri olan Seyit Rıza ve Şeyh Said’in takipçisi oldu. Kürt özgürlük mücadelesinde önemli bir yer tuttu. Hem dışarıda hem de içeride direnerek Kürt özgürlük hareketinde bir öncü oldu. 3 kibrit ile kendini yakarak Kürt halkını aydınlattı. Mazlum Doğan gerçekleştirdiği eylem ile Newroz’u yeniden yarattı. Diyarbakır Zindanı’nda gelişen direnişe öncülük etti. 12 Eylül faşist zihniyetine karşı mücadele içinde oldu. Bugün bizim yolumuzu aydınlatıyor. Bugün biz Özgürlük Yürüyüşleri olarak şunu söylüyoruz; “Bu mücadele başarıya ulaşana kadar onların yolunu izleyeceğiz. Onların düşledikleri yaşamı kurana kadar durmayacağız” dedi.


DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Kamuran Tanhan, Mazlum Doğan’ın mahkemede yaptığı savunmadan pasajlar okudu.