GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Yürüyüşçüleri: Taybet Ana'nın çocuklarıyız, kazanacağız!

Silopi'de süren Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nde "Taybet Ana’nın çocuklarıyız. Sêvê’lerin yol arkadaşlarıyız. Kazanacağız" mesajları verildi.

Siyasetçi ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü, 6'ncı gününde. Yürüyüşün bir kolu, bugün Şirnex'in Silopiya (Silopi) ilçesine vardı. Yürüyüşçüler, Mereş merkezli 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla önlüklerine siyah kurdele taktı. Barış Anneleri, yürüyüşçüleri çiçeklerle karşıladı.

 Yürüyüşçüler, tek tek sarıldıkları annelerle birlikte kol kola girerek, ilçe merkezinde bulunan 2’nci Cadde üzerinde yürüdü. Yürüyüş, DEM Parti Silopiya İlçe Örgütü’ne kadar devam etti. Yürüyüş güzergahındaki halk da alkış ve zafer işaretleriyle yürüyüşü sahiplendi. Ayrıca yürüyüşte anneler sık sık kilamlar seslendirdi.

Parti binası önünde depremde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapıldı. DEM Parti Colemêrg Milletvekili Onur Düşünmez, depreminin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, "3 gün boyunca deprem alanında devlette yoktu” dedi. Düşünmez, deprem döneminde kurdukları dayanışma merkezlerine işaret ederek, "Kayyım politikalarına alışanlar, dayanışma merkezimize de kayyım atadılar. Bu topraklara barış, kardeşlik ve çözüm olmasını isteyenler bize omuz vermeli" diye belirtti.

 Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 25 yıldır tecrit altında olduğunu ifade eden Düşünmez, şunları söyledi: "35 aydır hiçbir şekilde haber alınamıyor. O yüzden yürüyoruz. Haklıyız, başaracağız. Kesinlikle biz kazanacağız. Biz Taybet Ana’nın çocuklarıyız. Sêvêler'in yol arkadaşlarıyız. Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü de sağlayacağız, bu topraklara da özgürlük gelecek."

ANNE SAKİNE DEMİR: BAŞKAN APO ÖZGÜR OLSUN

Silopiya’da soykırımcı saldırılar döneminde katledilen Sêvê Demir'in annesi Sakine Demir ise "Özgürlük, barış, birlik, cezaevleri ve Başkan (Abdullah Öcalan) için yapılan bu yürüyüşü kutluyorum. Mutlaka başaracağız” dedi. Anne Sakine Demir, Türk annelerinin de yürüyüşte yer almasını isteyerek, “Bugün onlar da bizimle yürümeliydi. Polis, asker, korucu anneleri de bizim yanımızda olmalıydı. Benim ne kadar içim yanıyorsa, askerlerin annesinin içi de o kadar yanıyor. Bu yürüyüş onların da yürüyüşüdür. Korkmasınlar özgürlük yürüyüşünden. Bu tecrit kalksın. Cezaevlerinden cenazeler çıkmasın. Başkan Apo özgür olsun” ifadelerini kullandı.

Kürt sorununun çözümü için diyalog çağrısı yapan anne Demir, "Kan, kanla temizlenmez. Kan, suyla temizlenir. Biz barış istiyoruz. Bu yürüyüş bu topraklara barış gelmesi içindir. Benim çocuğum şehit oldu, başkalarının çocukları ölsün istemiyorum. İmralı kapısı açılsın, tecrit kalksın, masaya otursunlar" diye konuştu.

 DEM Parti'nin Silopiya Belediye eşbaşkan adayları Jiyan Ormanlı ve Renas Nadir Onuk da halkı selamlayarak, yürüyüşle tecridin kaldırılacağını ifade etti.
Barış Anneleri, konuşmaların ardından barışın simgesi olan beyaz tülbentleri yürüyüşçülerin boynuna taktı. Öte yandan Abdullah Öcalan için ördükleri eldiven ve atkıyı yürüyüşçülere teslim etti.

 Açıklama, “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla son buldu.