Özgürlük Yürüyüşçülerine coşkulu karşılama

'Büyük Özgürlük Yürüyüşü, Gundikê Melê (Balveren) beldesinde coşkuyla karşılandı. Yürüyüşçüler, Şirnex'te de halkla buluştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Wan kolu, 5'inci günde Şirnex'in Qileban ilçesinde yürüyüşe başladı. Yürüyüşçüler, daha sonra Gundikê Melê (Balveren) beldesine geçti.

Belde halkı, büyük bir coşkuyla yürüyüşçüleri karşıladı. Davul-zurnalı karşılamada meşaleler yakıldı. Yürüyüşçüler, kendilerini karşılayanlarla tokalaştı. Beyaz tülbentli anneler de yürüyüşçüleri selamladı.

Yürüyüşçüler ve belde halkı, parti binasına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca "Bijî berxwedana İmraliyê", "Barışın elçisi İmralı'da", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Tecride hayır, barış hemen şimdi" sloganları atıldı. Kar yağışına aldırış etmeyen yüzlerce kişi, daha sonra özgürlük halayı çekti.
DEM Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, "Bu halkın barış umudu karşısında hiçbir kuvvet duramayacak. Özgürlük yürüyüşümüz, 'Sayın Öcalan'a özgürlük Kürt sorununa çözüm' olana kadar devam edecek. Elimizde direnişin, özgürlüğün ve barışın anahtarı var. Gün gelecek İmralı'nın kapıları açılacak, bu halk onurlu barışla buluşacak" dedi.

'SÖMÜRGECİLERE CEVAP VERDİNİZ'

Yürüyüşçüler daha sonra Şirnex merkeze hareket etti. Yürüyüşçüler, kent girişinde “Bijî berxwedana İmraliyê" sloganıyla karşılandı. Yoğun kar yağışı altında parti binasında kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Kadınların coşkusu renkli görüntüler ortaya çıkardı. Yürüyüşçüler, yol boyunca esnafları ziyaret etti.
DEM Parti Mêrdîn Milletvekili Saliha Aydeniz, "Şirnex’in duruşu sömürgecilere mesaj olsun ve bugün tüm sömürgecilere gereken cevabı verdiniz. İki koldan 75 kişi milyonlarla birlikte yürüyor. Çünkü milyonlar Sayın Abdullah Öcalan’ı iradesi olarak görüyor. Kürt sorununun çözümü Sayın Öcalan’dır. İmralı’nın kapısı açıldığında çözüm olacak. Kriz ve kaos ortadan kalkacak. Bugün sadece Kürt halkı değil, milyonlar Sayın Öcalan’ın fikirlerini benimsiyor. Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için mücadele ediyor” diye konuştu.

Saliha Aydeniz, şunları söyledi: "Hiçbir güç ve kuvvet bu hakikat yürüyüşünü durduramayacak. Milyonlar, ‘Sayın Öcalan siyasi irademdir’ diyor. Kürt sorununun çözümünün muhatabı Sayın Öcalan’dır. Muhalefet ve devlete sesleniyoruz; bugün kriz ve kaosun derinleşmesinin sebebi Kürt sorunu ve tecrittir. Tecridin kırılması gerekiyor."

DEM Parti Şirnex Belediye Eşbaşkan adayı Hacı Turan Saltan da özgürlük yürüyüşünün barışa ve özgürlüğe vesile olmasını diledi. Saltan, “Zaman kazanma zamanıdır” dedi.

Yürüyüşçüler, akşam saatlerinde halk toplantılarına katılacak.