Özgürlük Yürüyüşleri Süryani ve Araplarla bir araya geldi

Mêrdîn'e varan Büyük Özgürlük Yürüyüşleri Süryani ve Araplarla bir araya geldi. Türk devletince katledilen Sêvê Demir'in annesi Sakine Demir, "İnsanlar ayağa kalkarsa mücadele bir sonuca varır. Kürt halkının mücadelesiyle bugünlere gelindi" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Wan kolu, yürüyüşün 9’uncu gününde Mêrdîn'in Artuklu ilçesinde temaslarda bulundu. Yürüyüşçüler, Deyrulzafaran Manastırı’nı ziyaret etti. Süryani Cemaati Metropoliti Saliba Özmen tarafından karşılanan heyet, Özmen ile bir süre sohbet etti. Özmen, yürüyüşçüleri manastırda gezdirdi.

‘HALKIN MÜCADELESİ KAZANIM GETİRİYOR'

Yürüyüşçüler, daha sonra Araplar Derneği'ni ziyaret etti. Türk devletinin katlettiği Sêvê Demir'in annesi Sakine Demir, "İnsanlar ayağa kalkarsa mücadele bir sonuca varır. Kürt halkının mücadelesiyle bugünlere gelindi. Elde ettiğimiz kazanımlar halkın mücadelesiyle oldu. Kürt halkı barış istiyor. Başkanın (Öcalan) üzerindeki tecrit kalksın, cezaevindeki tutsaklar serbest bırakılsın. Onlar içeride direniyor, anneler dışarıda" dedi.

 Dernek yöneticisi Alaaddin Turan ise Özgürlük Yürüyüşü'nü desteklediklerini belirtti.

 Yürüyüşçüler, DEM Parti binasına geçti. Yürüyüşçülerin bir sonraki durağı yarın Qoser (Kızıltepe) olacak.