GÖRÜNTÜLÜ

‘Şehitlerin intikamını katil ve ajanlardan alacağız’

Şehit Aileleri Kurumu yöneticilerinden Sadûn Mîrza Elî’nin katledilmesine tepki gösteren çalışma arkadaşları, "Elleri şehit kanına bulaşan insanlar, biz evde rahatız demesin. Hainlere asla merhamet edilmez. Şehitlerin intikamını alacağız" dedi.

ŞENGAL'E SALDIRILAR

İşgalci Türk devleti ile Irak devleti yetkilileri arasında yapılan görüşmenin ardından Şengal'de hava hareketliliği arttı. Şehit Aileleri Kurumu Yönetimi Sadûn Mîrza Elî  29 Şubat'ta, Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) savaşçısı Mecdel Hesen Xelef ise 8 Mart'ta işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit oldu.

Saldırılara rağmen demokratik kurumlar ve Şengal halkı güçlü bir iradeyle değerlerine sahip çıkıyor ve intikam mesajı veriyor. Özellikle Şehit Aileleri Kurumu’na düzenlenen saldırı, kamuoyunda Türk devletine ve işbirlikçisi Barzani Ailesi’ne yönelik öfkeyi artırdı. Şengal Şehit Aileleri Kurumu üyeleri, "intikam" mesajı verdi.

Şehit Aileleri Kurumu üyelerinden Dayê Pakîz, Sadûn Mîrza Elî’nin kişiliği ve mücadelesinden bahsederek, şunları söyledi: "Sadûn, Şehit Aileleri Kurumu’nun bir üyesiydi ve şehit ailelerine dönük çalışmalarını yürütüyordu. Türk devleti ve ajanları tarafından hedef alınarak şehit edildi. İyilik yapan, şehitlerin izinden giden kişi hedef oluyor. 2016-2017’de bölgede DAİŞ vardı, çocuklarımız şehit oldu ama biz bu seferki kadar ve bu şekilde acı çekmedik. O zamanlar bir düşmanın olduğunu, yolların ve evlerin mayınlandığını olduğunu biliyorduk. Düşman etrafımızdaydı. O zaman yaşanan şehadetler bu kadar acı vermiyordu.”

MİT VE AJANLAR DAİŞ’İN YERİNE GEÇTİ

Dayê Pakîz, bugün DAİŞ’in yerine Türk devletine ait MİT'in ve Barzani Ailesi’nin örgütlediği ajanların olduğuna dikkat çekerek, Êzidî toplumuna çağrıda bulundu: "Temennimiz tüm ailelerin çocuklarına göz kulak olmasıdır. Şehit Sadûn, Pîr Çeko, Seîd, Dijwar gibi insanların kanını içmeyin. Ajanlar yakalandıklarında bile kimse çocuklarımızı neden götürdüklerini söylemesin. Aileler öncelikle çocuklarını uyarmalı. Bugünleri dikkate alıp çocuklarımızı uyarmamız gerekiyor."

TÜRK DEVLETİ DAİŞ’TEN FARKSIZ

Katledilen Sadûn Mîrza ile uzun yıllar birlikte çalışan Şehit Aileleri Kurumu üyelerinden biri de Xidir Hemed. Xidir Hemed de Sadûn Mîrza’nın çalışmalarına ve mücadelesine ilişkin şunları kaydetti: "Heval Sadûn şehit aileleri için çalışıyordu. Şehitlerin anısına bağlıydı. Kardeşlerinden birini DAİŞ çeteleri katletti. Türk devleti ile DAİŞ arasında hiçbir fark yok. Şehit Aileleri Kurumu’nun hedef alınacağını düşünmüyorduk. Bu kurum Şengal Dağı'nı savunan, annelerimizin, kız kardeşlerimizin intikamını alan şehitlerimizin ailelerine hizmet ediyordu."

HAİNLER EVLERİNDE RAHAT UYUMASIN

Saldırılara karşı tepkisini "Bıçak kemiğe dayandı" sözleriyle dile getiren Xidir Hemed, ihanet ağına düşenleri uyardı: "Elleri şehitlerimizin kanına bulaşanlar asla rahat uyumasın. Evlerimizde rahatız demesinler. Ne kadar zaman geçse de, onlara asla merhamet edilmez. Bugüne kadar kimse Heval Sadûn’dan şikayetçi olmadı. O, düşünceleri ve inançları doğrultusunda hareket eden bir insandı. Sadun annesiz babasızdır, kardeşi yok demesinler. Hepimiz onun ailesiyiz; onun intikamını alacağız."