Şemdinli’de hayatını kaybeden 2 gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 20 Mayıs günü yaşanan bir çatışmada iki gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Aynı çatışmada 2 uzman çavuşun öldürüldüğü belirtildi.

HPG-BİM, “20 Mayıs günü Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Sisê ve Dêman köyleri arasında bir grup arkadaşımız ile işgalci TC güçleri arasında bir çatışma yaşanmıştır” dedi.

Bu çatışmada 2 uzman çavuşun öldürüldüğünü belirten HPG-BİM, “Düşman güçlerime karşı kahramanca savaşan 2 arkadaşımız ise şehadete ulaşmış, Fırat (Ramazan Yıkar) arkadaşımız da yaralı bir şekilde düşmana esir düşmüştür” diye ekledi.

Hayatını kaybedenlerin sicil bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Bawer Ebeğe
Adı Soyadı: Osman Salazer
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Hanife – Mehmet Nuri
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mayıs 2018 / Hakkari

Bawer – Osman Salazer

Kod Adı: Çiya Çiyager
Adı Soyadı: Bilal Keskin
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Aliya - İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 20 Mayıs 2018 / Hakkari

HPG-BİM, her iki gerillanın mücadele hayatına ilişkin de şu bilgileri paylaştı:

Bawer Ebeğe arkadaşımız, Van Çaldıran’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Aile çevresinde bir çok kişinin de mücadeleye katılımı ile Kürt Özgürlük Hareketine karşı olan sempatisi daha da artan Bawer arkadaşımız, erken yaşlarda mücadelemize katılmıştır. Gerilla saflarına katılmadan önce emek dünyası içerisinde de şekillenen Bawer arkadaşımız, bulunduğu tüm ortamlarda fedakarca katılımı ile dikkat çekmiştir. Kısa sürede gerillacılıkta da yetkin bir savaşçı olmayı başaran Bawer arkadaşımız, Tc faşizminin halkımız üzerindeki soykırım savaşına karşı en aktif bir şekilde katılmıştır. Son ana kadar da Kürt halkının özgürlüğü için savaşan Bawer arkadaşımız, Kürt gençlerinin bu dönemde Tc faşizmine karşı nasıl bir duruş sergilediğini gösteren yoldaşlarımızdan biri olmuştur.”

“Çiya Çiyager arkadaşımız, Hakkari’de yurtsever bir ortamda dünyaya gelmiş ve Kürdistani değerleri içerisinde büyümüştür. Düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına rağmen, üniversiteyi okuduğu yıllarda gerilla saflarına katılmıştır. Özgür yarınlar için düşmanın işgal ve baskı politikalarından kurtulmanın yolu olan gerilla saflarına gelen ve büyük bir özveri ile mücadeleye katılan Çiya arkadaşımız, bulunduğu her yerde emekçi katılımı ile dikkat çeken arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Son üç yıldır devam eden savaş içerisinde gerillacılıkta yetkinleşen Çiya arkadaşımız, şehit düştüğü ana kadar da savaşa üst düzeyde bir duyarlılıkla katılmıştır.”

Açıklamada; “Şahadete ulaşan her iki arkadaşımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Şehitlerimizin ideali olan Önder Apo ile Özgür Kürdistan’da buluşma idealimizi gerçekleştirene kadar da mücadelemize devam edeceğimizin sözünü bir kere daha yineliyoruz” denildi.