'Şengali’nin katledilmesi ile fermanı tamamlamayı hedeflediler'

YBŞ Genel Komutanlığı, Mam Zeki Şengali’ye yönelik saldırıyla yarım kalan fermanın tamamlanmak istendiğini belirtti. YBŞ Genel Komutanlığı, “Mam Zeki’ye söz veriyoruz ki düşmanın yaptığı yanına kar kalmayacaktır” dedi.

YBŞ Genel Komutanlığı, Türk devletine ait savaş uçaklarının Şengal’e yönelik saldırısı ve Êzidî Toplumu Koordinasyonu üyesi Mam Zekî Şengalî’nin (İsmail Özden) şehit edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, saldırı sırasında Şengali’nin yanında bulunan 3 YBŞ savaşçısının yaralandığı belirtildi.

YBŞ’den yapılan açıklama şöyle:

“Koço katliamında parmağı olan failler 15 Ağustos 2018 tarihinde Koça katliamının yıl dönümünde bir saldırı daha yaptı. Şengal’deki namert saldırıda Êzidî Toplumu Koordinasyonu üyesi Zeki Şengali şehit düştü. Saldırı sırasında Şengali’nin yanında bulunan güvenliğinden sorumlu 3 arkadaşımız yaralandı.

15 Ağustos'ta yapılan Koço katliamı halkımıza düşmanlık ve zülüm yaklaşımıydı. 15 Ağustos 2018’deki saldırının yapılış şekli düşmanımızın tarihteki kirli düşüncesiydi. Bütün bu saldırılar planlı tarihlerdi. 15 Ağustos'taki saldırı da bunu gösterdi. Kurucumuz ve önderimiz Mam Zeki’ye yönelik yapılan bu saldırı Ezidxan, ezilen halktan ve özgür toplumdan intikam almak amaçlıdır. Mam Zeki’ye yönelik bu saldırıyla yarım kalan fermanı tamamlanmak istenmiş. Mam Zeki, Êzidîlere yönelik fermanın önünde durdu. Bilinçli bir şekilde halkı örgütledi, Êzidî halkın birliği için sonuna kadar var gücüyle mücadele etti. Mam Zeki, bunları yaptığı için hedef seçildi.

YBŞ ve YBJ güçleri olarak katil Erdoğan’ın DAİŞ ile ortaklaşa yaptığı bu saldırı tüm Êzidî toplumuna yapılmıştır. Mam Zeki’ye ve Êzidî toplumuna yapılan bu saldırı yanlarında kalmayacak. Dökülen her şehidin bir damla kanı, YBŞ olarak bizi bir adım daha ileriye götürüyor. Dökülen her bir şehit kanı halkımızın birliği ve YBŞ ve YJŞ’nin büyümesi anlamına gelir. Bu saldırı karşısında ilgili güçler tavırlarını net bir şekilde ortaya koymalıdır.

Bu saldırı Türk devleti ve işbirlikçilerinin yanlarında kalmayacak. YBŞ ve YJŞ olarak Mam Zeki’nin duruşu ve mücadelesini büyüteceğiz. Bu topraklarda gerçekleştirilen hiçbir saldırı cevapsız kalmayacak. Kanımızın son damlasına kadar, değerlerimizi koruyacağız. Mam Zeki’nin hayallerinin takipçisi olarak koruma gücümüzü büyütüp, topraklarımızın özgürlüğünü garanti altına alacağız. Mam Zeki’ye mücadele edeceğimizin ve kazanacağımızın sözünü veriyoruz. Mam Zeki’ye söz veriyoruz ki düşmanın yaptığı yanına kar kalmayacaktır.”