Şengalli Arap kadın ve gençler Abdullah Öcalan için yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümü vesilesiyle yürüyen Şengalli Arap kadınlar ve gençler, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için gece gündüz ayakta olacağız” mesajını verdi.

Arap Bölgeleri Kadın Meclisi ve Şengal Arap Gençlik İnisiyatifi öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25 yıl önce gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komplosu’na karşı yürüyüş düzenlendi.

Yüzlerce kadın ve gencin katıldığı yürüyüş, Xelef köyü kontrol noktasında sloganlar eşliğinde başladı.

Yürüyüş sonrası organizasyonlar adına açıklamalar yapıldı.

Arap Kadın Meclisi adına Fatima Mistefa, Uluslararası Komplo’yu kınayarak, şöyle konuştu: “Önder Apo’nun uluslararası işgal güçleri tarafından esir alınmasının üzerinden 25 yıl geçti. Bu komplo, Önder Apo şahsında özgürlüğe değer veren tüm halklara yönelik gerçekleştirildi. Şu anda dünyanın her yerinde mazlumlar Önderliğin fikirleri üzerinden örgütleniyor.”

‘ARAP KADINLAR OLARAK ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Abdullah Öcalan’a yönelik komplo ile kadın özgürlüğünün hedef alındığını belirten Fatima Mistefa, DAİŞ çetelerinin 2014 yılındaki saldırısını hatırlatarak, “DAİŞ çetelerinin bölgeye yönelik saldırıları sırasında en çok kadınlara şiddet uygulanmış ve çetelerin ana hedefi kadınlar olmuştur. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu saldırıda Şengal’de kadınlarına yönelik her türlü insanlık dışı katliamlar gerçekleştirildi. Ayrıca 5 binden fazla Êzidî kadın esir alınıp satıldı. Kadınların bu saldırılara maruz kalması tüm Ortadoğu için büyük bir utançtı. Kadınların ve insanların özgürlüklerini engellemek için DAİŞ çetelerine destek veren faşist Erdoğan, Önderlik üzerindeki tecridi artırıyor” dedi.

Fatima Mistefa konuşmasını, “Bizler, Önder Apo’nun fikir ve felsefesinden hareketle örgütlenen Arap kadınlar olarak, Önder Apo’yu gece gündüz destekleyecek ve onun için mücadele edeceğiz. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için gece gündüz ayakta olacağız” vurgusuyla sonlandırdı.

‘ÖNDER APO’NUN ETRAFINDA ATEŞ ÇEMBERİ OLACAĞIZ’

Arap Gençlik İnisiyatifi adına açıklama yapan Hasan Enwer ise şunları söyledi: “Önder Apo’nun esir alınması tüm dünya halkları ve özellikle Arap halkı için kara bir gündü. Bu komplonun amacı halk üzerindeki kontrollerini sürdürmek ve toplumun özgürlüğünü engellemekti. Önder Apo’nun İmralı hapishanesinde kaldığı, kamuoyuna konuşmasına izin verilmediği ve sesinin duyulmadığı 26’ıncı yıla giriyoruz. Bu nedenle ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ sloganıyla her zaman eylem halinde olacak ve Önder Apo’nun özgürlüğü mücadelemizi asla bırakmayacağız. Tecridi kırmak için biz Arap gençleri olarak Önder Apo’nun etrafında ateş çemberi olacağız.”