Şenyaşar kardeşler toprağa verildi

Suruç’ta AKP’li vekil adayının yakınlarının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden esnaf kardeşler Celal ve Adil Şenyaşar tüm engellemelere rağmen binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde dün AKP Urfa Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybedenlerden esnaf kardeşler Celal Şenyaşar ve Adil Şenyaşar, yapılan tüm engellemelere rağmen binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Cenazeleri mezarlığa götürmek isteyen halk her sokak başında asker ve polislerin engeliyle karşılaşon, Buna rağmen halkın birçoğu ara yollardan mezarlıkta toplandı. Cenaze aracının mezarlığa girmesine izin verilmezken yaşamını yitiren Celal Şenyaşar (35) ve Adil Şenyaşar’ın (30) tabutları omuzlarda taşınarak mezarlığın içine alındı. Engellemelere rağmen binlerce kişi mezarlıkta toplandı. Mezarlığın etrafı ise adeta ablukaya alındı.

Şenyaşar kardeşlerin annesi Emine Şenyaşar mezarlıkta ağıt yakarak “Onlara seslendim, oğlumu öldürüyorlar dedim kimse gelmedi. Oğullarımın bir günahı yoktu. Bir değil iki değil. Oğullarım dükkanında oturuyordu. Oylarınızı o katillere vermeyin” dedi. Anne Şenyaşar, “Oğluma diyordum biz oy vermiyoruz zaten onlara, geldiklerinde sadece selam verin dedim. Oğlum onlara boyun eğmediği için onu katlettiler. Oğlumun 2 çocuğu vardı” diye konuştu.

Celal Şenyaşar’ın kızı, bir yandan ağlayıp bir yandan da babaannesinin gözyaşlarını sildi.

Dini vecibelerinin ardından defin işlemi gerçekleşirken mezarlıktan ağıt sesleri eksik olmadı.

Defin işlemlerinin ardından HDP Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş cenazeye katılanlara sakin ve sabırlı bir şekilde mezarlıktan ayrılmalarını rica ederek, bunun bir teslimiyet olmadığını vurguladı.