Şırnak ve Amed'de HDP'li adaylar halkla buluştu

HDP, Şırnak ve Amed'de yerel seçimler için ilçe eşbaşkan adaylarını halka tanıttı.

ŞIRNAK

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Şırnak merkez ve ilçelerinde gösterdiği belediye eşbaşkan adayları için tanıtım programı düzenledi. HDP İl Örgütü binasında bulunan konferans salonunda yapılan programa, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP ve DBP il ve ilçe örgütü yöneticileri, yerlerine kayyum atanan DBP belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri ve yüzlerce kişi katıldı. Kadınların Botan bölgesine özgü kıyafetlerle katıldığı programı, birçok kişi kalabalıktan kaynaklı salon dışında izlemek zorunda kaldı. 

Programda, kent genelinde bu sabah yapılan ev baskınlarında aralarında DBP İl Eşbaşkanı Ayşe Altay ile HDP Cizre Belediye Eşbaşkan Adayı Berivan Kutlu’nun da bulunduğu çok sayıda kadın siyasetçinin gözaltına alınmasına tepki gösterildi. Geçmiş dönemlerdeki seçim çalışmalarını da kapsayan sinevizyon gösteriminin ardından HDP İl Eşbaşkanı Zeki İrmez konuştu. 

İrmez, Leyla Güven'in ve tutsakların direnişini selamladı, "Bu karar bizim de kararımızdır. Tecrit kalkmayana kadar geri adım atılmayacak” dedi. 

HDP’li Kaçmaz ise, tecrit kalkmayana kadar ülkeye barış ve demokrasi gelmeyeceğine vurgu yaptı. Parti çalışanlarına dönük gözaltı furyasına tepki gösteren Kaçmaz, “Daha önce de bunu yaptılar. Ancak bu halk baş eğmedi" diye belirtti.

Kentteki ilçe ve belde adayları ise şu şekilde:

Şırnak Merkez: Nurcan Altürk / Hişar Osal

Cizre: Berivan Kutlu / Mehmet Ziriğ

Silopi: Adalet Fidan / Süleyman Şavluk

İdil: Songül Erdem / Resul Sadak

Fındık Beldesi: Sevim İmre / Ahmet İmre

Uludere: Feride Yaman / Selahattin Ürün

Beytüşşebap: Sabiha Akdağ / Cahit Özkan

Güçlükonak: Zilan Ecevit/ Mehmet Emin Kılıç

Kumçatı (Dergule): Zozan Aksu / Dursun Çakır

Sırtköyü: Asiye Arslan / Mehmet Ballicak

Balveren: Zahide Erk / Musa Sidar

Gürümlü (Besbin): Veli Karadeniz / Zeynep Unat

Kasrik: Ali Aktaş / Sosin Buğday

AMED

HDP, bugün Hazro Belediye Eşbaşkan Adayları Gülistan Ekti ve Ahmet Çevik’i düzenlenen etkinlikle halka tanıttı. 

aralarında HDP Amed milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel ve Musa Farisoğulları, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Hülya Alökmen Uyanık ve Adnan Selçuk’un da bulunduğu kalabalık bir partili grubu, oluşturulan araç konvoyu ile kent merkezinden Hazro’ya doğru hareket etti. Yol boyunca propaganda aracından çalınan seçim müzikleri ile ilçeye giriş yapan HDP’liler, ilçe sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı.

Kitle eşbaşkan adayları Ekti ve Çevik ile diğer partilileri, zafer işaretleri, alkışlar ve  HDP’nin seçim sloganı olan “Bijî HDP”, “Amed ya me ye” ve “Hazro ya me ye” sloganları atarak karşıladı. 

Halka hitap eden Ahmet Çevik, sözlerine açlık grevinin 83’üncü gününe giren DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i selamlayarak başladı. Çevik, 31 Mart seçimlerine dair ise, “Beraber kazanacağız. Hazro insanlığıyla, kahramanlığıyla ayrı bir ilçemizdir. Sandıklarda kayyuma ve sisteme büyük cevap vereceğiz” dedi.   

Eşbaşkan Adayı Gülistan Ekti ise, yaptığı konuşmasında halka ve partisine layık olmaya çalışacağını ifade etti. Ekti,  “Atalarımızın torunları olarak diz çökmeyeceğiz, itaat etmeyeceğiz. Halkımızla el ele vererek işgalci kayyumları Kürdistan topraklarından çıkaracağız. Biz kazanacağız, Hazro halkımız kazanacak" ifadelerini kullandı. 

İlçe eşbaşkan adaylarının ardından Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Hülya Alökmen Uyanık da, halka seslendi, "Bu umudu asla tüketemezler” dedi.